Redactia.ro
Home » Știri » Un nou tip de amenzi pentru români, după data de 15 mai. De ce putem fi sancționați

Un nou tip de amenzi pentru români, după data de 15 mai. De ce putem fi sancționați

Masca de protectie 2020

Ministrul Sănătății vine cu un nou anunț pentru cetățenii români. Nelu Tătaru a afirmat că persoanele care nu vor să poarte măști de protecție în spațiile publice închise și în mijloacele de transport în comun, vor fi amendate de oamenii legii.

Oamenii care nu vor purta măști de protecție vor fi amendați

Nelu Tătaru a preciza joi, că persoanele care nu vor purta măștile de protecție în spațiile publice închise și în mijloacele de transport în comun după data de 15 mai, vor fi amendați.

Însă, ministrul Sănătății menționează că amenzile nu se vor aplica imediat după ridicarea stării de urgență. În prima săptămână, oamenii legii vor recomanda purtarea măștilor de protecție, pentru a se obișnui publicul cu această restricție.

În cazul în care unele persoane nu vor ține cont de aceste măsuri, din a doua săptămână se vor aplica sancțiunile contravenționale.

Care va fi cuantumul amenzilor

Referitor la suma amenzilor, Nelu Tătaru a declarat că această hotărâre trebuie discutată cu ministrul de interne.

Noi contam foarte mult pe spiritul civic, haideti, sa spunem ca in prima saptamana vom fi la nivel de avertisment, dar in a doua saptamana va exista si o sanctiune. Va exista o amenda (…) Nu ne-am gandit la un cuantum, toate sunt intr-o analiza, toate sunt intr-o expertiza la Ministerul de Interne”, a spus Nelu Tataru.

Președintele Klaus Iohannis a declarat în timpului unei declarații de presă că după data de 15 mai, când vor fi relaxate unele restricții, românii vor fi obligați să poarte masca de protecție în locurile publice închise și în mijloacele de transport în comun pentru a evita răspândirea cu coronanvirus.

După 15 mai, starea de urgență va fi ridicată, iar cetățenii nu vor mai fi nevoiți să completeze declarația pe proprie răspundere.

Stare de urgență va fi înlocuită de starea de alertă, care înseamnă că unele măsuri de restricție vor rămâne valabile.

Deciziile pe timpul stării de alertă se vor lua de Comitetul Național pentru Situații de Urgență, și nu de Ministrul de Interne.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: