Redactia.ro
Home » Știri » De unde se poate descărca formularul corect de declarație pe proprie răspundere. Cum trebuie semnat

De unde se poate descărca formularul corect de declarație pe proprie răspundere. Cum trebuie semnat

Formular declarație proprie răspundere

Grupul de Comunicare Strategică a făcut noi precizări în legătură cu formularul de declarație pe proprie răspundere. Românii se întreabă unde pot intra și cum pot semna cererea.

Formulatul corect de declarație pe proprie răspundere

Potrivit autorităților, formularul declarației pe proprie răspundere trebuie să fie printat sau scris de mână, apoi semnat de mână. În ceea ce privește declarația electronică, îl pot semna doar cei care au dreptul. Important de reținut este faptul că nu este de ajuns imitarea semnăturii pe ecranul telefonului.

Având în vedere că din cauza restricțiilor este dificil să găsim foi pentru completarea declarațiilor pe proprie răspundere, mai ales pentru persoanele în vârstă sau din mediul rural, este permis să refolosim declarația prin modificare datei, în cazul deplasărilor pentru tratamente medicale frecvente sau pentru deplasări la magazinul din apropierea casei ori la farmacie? În funcție de posibilități, se poate tăia cu pixul sau cu pastă corectoare

De asemenea, Grupul de Comunicare Strategică ne precizează dacă este suficient să o prezentăm declarația de pe telefon sau este obligatoriu să o prezentăm fizic.

Așadar, conform Ordonanței Militară 3/2020 prevede art. 4 alin (3) că „Declarația pe propria răspundere trebuie să cuprindă numele și prenumele, data nașterii, adresa locuinței, motivul și locul deplasării, data și semnătura”. Asta presupune faptul că documentul „ poate fi redactat/completat de pe PC/laptop în câmpurile predefinite, în formatul PDF, necesitând tipărirea și semnătura olografă a titularului. Ulterior, îl puteți fotografia și păstra în telefonul/tableta dvs. pentru a-l prezenta autorităților.

Care este modalitatea legală de autentificare?

Potrivit autorităților, singura modalitate legală de autentificare a declarației pe proprie răspundere este semnătura olografă. Aceasta face ca pentru acel document, să existe răspunderea legală, în situația în care persoana în cauză ar fi trasă la răspundere.

Semnătura electronică, trebuie să urmeze paș prealabili de validare pentru persoana care folosește și presupune un anumit regim de utilizare.

Mai mult, declarația pe propria răspundere poate fi redactată integral olograf, cu preluarea elementelor din modelul declarațiie pe proprie răspundere.

Declarația pe proprie răspundere se poate descărca de pe site-ul Ministerului Afacerilor Interne, de pe site-ul Știri oficiale sau de pe site-ul Servicii de Telecomunicații Speciale.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: