Redactia.ro
Home » Știri » Noul model de declarație pe proprie răspundere. Cum se completează

Noul model de declarație pe proprie răspundere. Cum se completează

Noul model de declarație pe proprie răspundere. Cum se completează

Grupul de Comunicare Strategică a anunţat că MAI A schimbat modelul declaraţiei pe proprie răspundere. Noul document este simplificat. De asemenea, a fost publicat, pe site-ul oficial, și modelul de adeverință de la angajator.

Acestea au fost publicate pe site-ul instituției, dar și pe Știri oficiale.ro. Declarația se poate scrie de mână și poate fi completată și în format electronic. Atenție! Este obligatorie semnătura titularului. Persoanele care vor să părăsească locuința trebuie să completeze această declarație pe propria răspundere. Cine merge la serviciu, trebuie să aibă și adeverința dată de angajator.

De unde poate fi descărcat noul model de declarație pe proprie răspundere

Momentan, este acceptat și modelul original de declarație, dar cetățenii sunt sfătuiți să schimbe cu acest nou model. Atât documentul de declarație pe proprie răspundere, cât și adeverința pentru angajator, se pot descărca de aici:

Declaraţie pe proprie răspundere

Adeverinţă angajator

Anunț din partea Grupului de Comunicare Strategică

„Precizăm faptul că orice alte iniţiative de a dezvolta platforme electronice folosite pentru completarea declaraţiilor pe proprie răspundere/adeverinţe de angajator NU beneficiază de acordul autorităţilor guvernamentale şi nu se realizează în colaborare cu acestea. În acest sens, avertizăm asupra riscului folosirii, în mod nejustificat, a unor astfel de instrumente electronice pentru prelucrarea şi folosirea fără drept a datelor personale.

În privinţa prezentării declaraţiei pe proprie răspundere/adeverinţei eliberată de angajator personalului abilitat să verifice documentele, de pe dispozitive electronice (conform art. 4, alin 4, din Ordonanţa Militară 3/2020), precizăm că aceasta se va realiza în sensul prezentării fotografiei documentului menţionat, pe care trebuie să figureze semnătura olografă a titularului (declaraţia pe proprie răspundere) sau autentificarea angajatorului (adeverinţa angajator). Persoana va prezenta declaraţia pe proprie răspundere/adeverinţa de la angajator împreună cu actul de identitate, pe care personalul abilitat cu verificarea acestora le va putea fotografia.”

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini