Redactia.ro
Home » Știri » Modelul oficial de declarație pe care orice român trebuie să o completeze dacă iese din casă. Aceasta poate fi scrisă și de mână

Modelul oficial de declarație pe care orice român trebuie să o completeze dacă iese din casă. Aceasta poate fi scrisă și de mână

GALERIE FOTO (2)stati acasa

Duminică după-amiaza, Grupul de Comunicare Strategică a publicat declarația oficială pe care românii trebuie să o completeze pe propria răspundere dacă ies din casă.

Declarația este obligatorie momentan doar pe timp de noapte în intervalul 22.00-06.00. De asemenea, autoritățile anunță că aceasta poate fi completată și de mână, dar să aibă toate elementele prevîzute în modelul declarației publicat.

„Vă transmitem MODELUL declarației pe proprie răspundere referitoare la circulația persoanelor în afara locuinței/gospodăriei, conform Ordonanței Militare nr. 2 din 21.03.2020, a informat Grupul de Comunicare Strategică.

Declarația oficială pe care românii trebuie să o completeze dacă ies din casă

Autoritățile au dreptul de a fotografia declarația și actul de identitate persoanei care efectueaza deplasarea.

Conform Ordonanței Militare nr.2 din 21.03.2020, românii sunt obligați să completeze de declarația pe propria răspundere începând de luni, 23 martie, de la ora 22.00.

Modelul de declarație este pus la dispoziția oricărui român pe site-ul web al Guvernului României. Ministerului Afacerilor. Interne și poate fi descărcat de asemenea și de pe site-urile celorlalte instituții cu atribuții în domeniu.

În declarația pe propria răspundere poate fi completată adresa la care locuiți, chiar dacă nu este cea din buletin, data nașterii, motivul deplasării, data completării și semnătura.

În josul documentului se menționează că declararea falsă a adevărului se pedepsește cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă.

Modelul de declarație pe propria răspundere valabilă începând de luni, 23 martie, ora 22.00

Menționam faptul că această declarație este obligatorie pentru moment, doar noaptea, în intervalul orar 22.00-06.00. Persoanele care se deplasează în acest interval orar, sunt obligate să prezinte acest document oamenilor legii sau Jandarmeriei la momentul legitimării.

Mai mult, persoanele care efectueaza deplasarea în scopul serviciului, trebuie să prezinte adeverința eliberată de angajat sau legitimația de serviciu.

Personalul care nu va avea nevoie de această declarație este cel din cadrul Administrației Prezidențiale. Parlamentul României, Guvernului României, Ministerului Public. Instituțiile sistemului național de apărare, ordine publică,securitate națională, și personalul care asigură serviciile de utilitate publică.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@redactia.ro
Etichete: