Redactia.ro
Home » Știri » Greșeala pe care o fac românii când completează declarația pe propria răspundere. Cum o completezi corect ca să nu iei amendă

Greșeala pe care o fac românii când completează declarația pe propria răspundere. Cum o completezi corect ca să nu iei amendă

Declaratie pe proprie raspundere online

Grupul de Comunicare Strategică, a anunțat sămbătă, că platforma electronică este activă pe site-ul formular.sts.ro, pentru completarea online a declarațiilor pe proprie răspundere și a adeverințelor de angajator.

Completarea online a declarațiilor pe proprie răspundere

Platforma electronică activă pe site-ul formular.sts.ro pentru completarea declarațiilor pe propria răspundere și a adverințelor de angajator, a fost anunțată sâmbătă de către Grupul de Comunicare Strategică.

Acest lucru a stârnit un val de controverse, iar mai mulți avocați vorbesc despre problemele cu care se confruntă cei care completează declarațiile online.

Platforma operaţionalizată pe site-ul Serviciului de Telecomunicaţii Speciale le permite cetăţenilor să completeze de pe telefon sau calculator câmpurile predefinite şi, ulterior, să salveze documentele în format PDF. Menţionăm că documentele necesită semnătura olografă pentru autentificarea acestora”, se precizează într-un comunicat al GCS.

Așadar, în momentul opririi efectuată de către organele legii, persoana în cauză poate prezenta declarația pe propria răspundere și adeverința de angajator direct de pe telefon, având semnătura olografă aplicată.

De asemenea, GCS informează că formularul prezent site este singura platformă electronică avizată pentru completarea declarațiilor pe propria răspundere și a adeverințelor guvernamentele.

Greșeala care duce la sancțiuni majore

Firma de avocatură RTPR, este de părere că există o mare greșeală în precizările GCS cu referire la platforma online.

În varianta inițială a formularului online, a fost introdusă o secțiune care permitea desenarea de elemente grafice și, implicit simularea electronică a semnăturii persoanei. Facem precizarea că o astfel de opțiune nu poate fi considerată, din punct de vedere legal, o „semnătură electronică”. O persoană fizică poate obține dreptul de semnătură electronică doar dacă parcurge o serie de pași și îndeplinește condițiile definite strict printr-o lege specială, anume Legea 455/2001 privind semnătura electronică„, susțin avocații firmei.

Mai mult, aceștia atrage atenția asupra faptului că prin semnătura olografă, declarația pe propria răspundere poate atrage atenția asupra persoanei în cauză, dacă aceasta a semnat fals.

Totodată, GCS a precizat că în momentul în care semnătura este electronică, aceasta rămâne valabilă doar dacă este reprodusă în condițiile prevăzute de lege.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini