Redactia.ro
Home » Coronavirus » Descarcă declarația pe proprie răspundere sau completeaz-o online. Formularul STS

Descarcă declarația pe proprie răspundere sau completeaz-o online. Formularul STS

Descarcă declarația pe proprie răspundere sau completeaz-o online. Formularul STS

Declarația pe proprie răspundere poate fi descărcată sau completată online. Cum arată și cum se completează formularul STS. La ce trebuie să fii atent.

Declarația trebuie completată de oricine părăsește domiciliu. Formularul STS a fost simplificat de către autorități și poate fi completat și online. Cine nu are imprimantă, îl poate completa și afișa cu ajutorul telefonului mobil, dacă este oprit de poliție.

De asemenea, declarația poate fi scrisă olograf („de mână”) și are aceeași valabilitate. Declarația pe propria răspundere se prezintă poliției la ieșirea din casă. Există două modele online puse la dispoziție de autorități. Una este declarația pe propria răspundere, cealaltă e declarația de la angajator.

Cum se completează corect online declarația pe proprie răspundere

Poți găsi aici cele două formulare puse la dispoziție de autorități:

Declarație pe proprie răspundere: https://cdn.stirioficiale.ro/storage/26MODEL%20Declaratie%20proprie%20raspundere%202503.pdf

Adeverință angajator: https://cdn.stirioficiale.ro/storage/MODEL%20Adeverinta%20pentru%20angajatori.pdf

Iar AICI poți completa și genera formularul de declarație pe proprie răspundere.

Serviciul de telecomunicații speciale, precizează, pe platforma formular.sts.ro, că datele trebuie să fie corecte, iar motivul ieșirii din casă să fie cel real. După ce se generează documentul, se poate tipări, sau salva în telefon sub forma de document sau fotografie pe care le arătați polițiștilor atunci când acestia o solicită.

A fost limitată părăsirea locuinței fără motiv, pentru limitarea răspândirii coronavirusului

Prevederile Ordonantei Militare nr. 3/2020 și completate cu Ordonanța Militară numărul 4/2020 au instituit în sarcina populaţiei obligaţii cu privire la libera circulaţie pe teritoriul României. Ordonanţa militară nr. 3/2020 prevede în mod expres situaţiile excepționale și limitative în care populaţia poate părăsi locuinţa.

Pentru justificarea acestor situații este necesară prezentarea unei declarații pe proprie răspundere sau a unei adevenințe din partea angajatorului. În acest sens, platforma formular.sts.ro este pusă la dispoziția populaţiei în vederea completării online a documentelor justificative prevăzute de art. 4 din Ordonanta militara nr. 3/2020. Ulterior generării, documenentul se tipărește și se semnează. Utilizați această platformă doar dacă este absolut necesar să părăsiți locuinţa.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini