Redactia.ro
Home » Știri » Exit-Poll ora 21:00 Alegeri Locale 2020 în București și restul județelor din România

Exit-Poll ora 21:00 Alegeri Locale 2020 în București și restul județelor din România

exit-poll ora 10 alegeri locale 2020

Astăzi, 27 septembrie, românii își aleg primarul, președintele CJ, consilierii locali și județeni pentru următorii patru ani. Conform statisticilor oferite de BEC, românii s-au prezentat în număr crescut față de anii precendeți pentru a-și vota reprezentații. Iată cum arată, așadar, exit-poll-ul orei 14:00 în București, dar și în restul județelor din România.

Exit-Poll ora 21.00. Nicușor Dan a câștigat Primăria Capitalei

Potrivit Institutului de Cercetare Sociologică CURS-Avangarde, Nicușor Dan a câștigat Primăria Capitalei la alegerile locale 2020.

  • Nicuşor Dan – 47,2%
  • Gabriela Firea – 39%
  • Traian Băsescu – 8,6%
  • Florin Călinescu 1,7%
  • Călin Popescu-Tăriceanu 1,6%
  • Ioan Sîrbu – 0,6%
  • Alexandru-Ion Coita – 0,3%
  • Harry-Ilan Laufer – 0,1%

Când s-a prezentat la vot, azi, Nicușor Dan a avut grijă să se prezinte cu familia, spre deosebire de Firea care a venit singură. El a ținut să facă o declarație scurtă, în care le-a amintit bucureștenilor de ce să-l aleagă în fruntea primăriei Capitalei.

„Aștept de mult votul ăsta și am votat cu sete, ca să scoatem din PMB o caracatiță de interese, de neamuri, de nași, de fini, de prieteni, care au ținut în subdezvoltare orașul (…) Am votat pentru un oraș cu un potențial extraordinar, cu oameni cinstiți, creativi (…) Competiția asta electorală este o competiție de valori, o competiție între adevăr și minciună, între competență și incompetență, cinste și corupție, o competiție între decență și superficialitate fudulă. Invit bucureștenii să iasă la vot și să dea un vot util care să pună Bucureștiul ăsta în direcția bună”, a precizat Nicușor Dan, la ieșirea de la urne.

Exit-Poll ora 19.00 Alegeri locale 2020 în București

Cristian Pîrvulescu estimează că lupta dintre Gabriela Firea și Nicușor Dan va fi una strânsă. Judecând după prezența scăzută la vot, politologul susține că cel care va deține supremația Capitalei se va situa la doar câteva procente distanță de oponentul său. “E foarte greu de făcut estimări. Prezenţa la vot este, în general, scăzută la alegerile locale. De altfel, la toate alegerile, cu excepţia celor prezidenţiale, prezenţa este redusă la vot. Dar alegerile europene, foarte politizate de referendumul pentru justiţie din 2019, au fost o surpriză. A fost o prezenţă foarte bună la alegerile europene, spectaculoasă, cu 20 de procente mai mare decât prezenţa precedentă. Dar în mai 2019 nu era COVID-19. Deci, situaţia este schimbată şi este greu să apreciem prezenţa. Unii pariază pe 45, alţii pe 35”, a declarat, pentru Agerpres, decanul Facultăţii de Ştiinţe Politice, conf. univ. dr Cristian Pîrvulescu.

Exit-Poll ora 14.00 Alegeri locale 2020 în București

La ora 14, sondajele de opinie arată că Gabriela Firea se află în fața lui Nicușor Dan cu trei procente, potrivit Adevărul.

Dan Tudorache (PSD), candidatul la Primăria Sectorului 1, are un mic avans în faţa lui Clotilde Armand (USR – PLUS – PNL). La sectorul 2, Radu Mihaiu (USR-PLUS-PNL) conduce în opţiunile electoratului, în timp ce la 3 Robert Negoiţă îşi păstrează statutul de favorit. La Sectorul 4, Daniel Băluţă are un avans net în faţa Simonei Spătaru. În sectoarele 5 și 6, bătălia e umăr la umăr între candidații Daniel Florea (PSD), Cristian Băcanu (PNL-USR-PLUS) şi Cristian Popescu Piedone (PPUSL), respectiv Ciprian Ciucu (PNL-USR-PLUS), Ştefan Florescu (PMP) și Gabriel Mutu (PSD).

Prezenţa la vot este 23,58 % la nivel naţional, iar în Bucureşti este 18,31 %, la ora 14:00, la alegerile locale de duminică. În Bucureşti, prezenţa la urne este mai mare decât în urmă cu patru ani, când a fost 16,15%. Până în prezent, cei mai numeroşi la vot au fost alegătorii din categoriile de vârstă 45 – 64 de ani şi peste 65 de ani, însă începe să crească uşor şi numărul celor din categoriile de vârstă 25-24 de ani şi 35 – 44 de ani.

Exit-Poll ora 10:00 alegeri locale 2020 în București

Bucureștenii așteaptă cu sufletul la gură rezultatele oferite de exit-poll la alegerile locale din 2020.

Rezultatele exit-poll pentru alegerile locale vor fi publicate în jurul orei 21.00. Autoritățile vor anunța în direct câștigătorii alegerilor locale din 2020. Astăzi, sunt așteptați la urnă peste 18,2 milioane de români. Aceștia își vor alege astăzi primarul, consiliul local, președintele consiliului județean și membrii consiliului județean.

La ora 10, prezența la vot, la nivel national, era de 7,64%. În ceea ce privește Capitala, bucureștenii s-au dus în număr crescut la urne pentru a-și alege reprezentanții. Județele fruntașe la alegerile locale 2020, din punct de vedere al prezenței, sunt Teleorman, Olt și Giurgiu.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: