Redactia.ro
Home » Știri » Expert german: Vine al doilea val de Covid-19, în toamnă

Expert german: Vine al doilea val de Covid-19, în toamnă

covid-19

Omenirea s-ar putea confrunta cu un al doilea val de infecții cu Covid-19, în toamnă, este de părerea Dr. Tobias Welte, membru al grupului de lucru Covid-19 în Germania. Expertul a explicat ce anume va influența intensitatea lui și cum putem să ne protejăm de infectare.

Specialistul a declarat că, în unele țări, se observă deja apariția celui de-al doilea val de coronavirus. Și Chiar dacă în acest moment vremea călduroasă din Europa încetinește răspândirea virusului, asta nu înseamnă că acesta a dispărut. Când vor exista din nou condițiile de mediu care favorizează infectarea, vom vorbi, cu siguranță, despre al doilea val de Covid-19 și nimeni nu știe acum care va fi intensitatea acestuia.

„Ei bine, virusul nu a dispărut și nu a dispărut în niciuna dintre țările europene, iar noi trăim într-o lume globală. Dacă deplasările vor fi permise și frontierele vor fi redeschise, virusul se va răspândi din nou. Estimarea mea este că va fi un al doilea val în toamnă, iar intensitatea celui de-al doilea val nu poate fi determinată. Nimeni nu știe.”, a declarat Welte într-un interviu pentru Europa Liberă, citat de Digi 24.

Al doilea val nu poate fi prevenit

Din păcate, un al doilea val nu poate fi prevenit, spune expertul german, mai ales că nu vom avea un vaccin până la jumătatea anului viitor, în cel mai optimist scenariu. „Nu va exista un vaccin până la mijlocul anului viitor – dacă avem noroc. Așadar, probabilitatea de a găsi un vaccin nu este atât de mare și nu există un tratament eficient. Singurul lucru pe care îl putem face este, chiar dacă începem redeschiderea, să aplicăm măsurile de prevenire, care au avut succes. Cea mai importantă dintre acestea este distanțarea socială.”

Din informațiile de care dispun specialiștii până în acest moment, vremea rece și umiditatea scăzută favorizează răspândirea virusului. „Protecția aerosolilor și timpul de supraviețuire sunt mai mari în camerele închise decât în exterior. Așadar, pe măsură ce stăm mai mult în camerele închise, cu cât aerul este mai rece și mai uscat, riscurile cresc”, a explicat dr. Welte pentru sursa citată.

Care e cea mai bună protecție

Pentru că sezonul rece vine și cu un risc crescut de infectare cu virusul gripal, expertul crede că cea mai bună protecție, alături de măsurile de distanțare socială și purtarea măștii, o reprezintă vaccinarea – ”vaccinarea împotriva gripei, vaccinarea împotriva pneumoniei bacteriene, vaccinarea pneumococică – pentru a reduce riscul acestor infecții diferite în același timp”.

Dr. Tobias Welte susține că nimeni nu poate estima, în acest moment, dacă și când va dispărea noul coronavirus. „Problema cu acest tip de virus este că nu știm niciodată ce se va întâmpla. Dacă o să apară o mutație a virusului, o modificare a virulenței, o modificare a proprietăților de transmitere. Nu este clar. Analizând unele dintre epidemiile de gripă, și aici avem cea mai mare experiență, putem observa că au circulat timp de trei ani.

Gripa porcină a dispărut după trei ani de epidemie. Una dintre speranțe este, că, la fel, va disparea, la un moment dat, și pandemia de coronavirus. Sau vor apărea mutații ale virusului și va fi mai puțin periculos, cu o rată de mortalitate mai mică – va fi un virus care se va adapta sistemului uman.”

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: