Redactia.ro
Home » Știri » Expertize la operele lui Brâncuși, după cutremurul cu magnitudinea de 5,7

Expertize la operele lui Brâncuși, după cutremurul cu magnitudinea de 5,7

Se fac expertize la operele lui Brâncuși, după cutremurul cu magnitudinea de 5,7. Iată toate detaliile!

Expertize la operele lui Brâncuși, după cutremurul cu magnitudinea de 5,7

Autoritățile din Târgu Jiu au anunțat expertize la operele lui Brâncuși după cutremurul cu magnitudinea de 5,7:

„Autoritățile locale fac verificări, iar toate imobilele vor fi expertizate. De asemenea, operele lui Constantin Brâncuși din Târgu Jiu urmează să fie supuse unei expertize care să stabilească dacă acestea au fost afectate de cutremurele din ultimele zile”, scrie Pandurul.ro.

La o primă analiză, vizual, operele acestuia, „Poarta Sărutului”, „Masa Tăcerii” și „Coloana Infinitului” nu ar fi suferit fisuri după cutremure. Totuși se face expertiza de specialitate.

Cutremurul cu magnitudinea de 5,7  a înregistrat cea mai mare intensitate seismică din ultimii 200 de ani din GORJ

Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului – INCDFP a anunțat un cutremur cu magnitudinea 5,2 în partea de vest a României, ieri, 14 februarie. Acesta a avut cea mai mare intensitate seismică din ultimii 200 de ani din această zonă a României. Astfel, intensitatea acestuia a fost de 7, după cum explică specialiștii.

„În ziua de 14.02.2023, 15:16:52 (ora României), s-a produs în OLTENIA, GORJ un cutremur semnificativ cu magnitudinea ML 5.7, la adâncimea de 6.2 km.

INTENSITATE VI

Cutremurul s-a produs la 102km SV de Sibiu, 106km NV de Craiova, 136km V de Pitesti, 167km E de Timisoara, 180km S de Cluj-Napoca, 184km SE de Arad, 196km V de Brasov, 219km E de Belgrade, 223km E de Zemun, 223km V de Ploiesti.”

Specialiștii INFP, luați prin surprindere de valurile de cutremure

Noua hartă seismică a României explicată de spiaclistul Dragoș Toma, cercetător INFP a îngrijorat întreaga țară! Acesta susține că multiplele replici ale cutremurelor reprezintă un lucru normal, însă nu există o certitudine că România nu va mai avea parte de alte cutremure:

„Noi înregistrăm cutremurele bine în ultimii 50 de ani. Replicile acestea multe, nu sunt o surpriză până la urmă. Ele sunt un lucru foarte normal după un cutremur. Lucrurile în continuare se mișcă.

Nu ne așteptam ca această zonă să producă și mai puternic și atât de repede. Încet, încet lucrurile o să scadă dar în câteva săptămâni. Sperăm să nu mai dea ceva peste 5. Sperăm, dar nu este nici o certitudine. Toate secvențele de la Târgu Jiu ar trebui luate în considerare”, a afirmat cercetătorul Dragoș Toma.

Noua hartă seismică a României

Specialiștii INFP au reorganizat harta seismică a României, evidențiind zonele cele mai predispuse la un seism puternic în viitor:

Sursa foto: momenteistorice.ro

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: