Redactia.ro
Home » Știri » Explozie Crevedia. Raed Arafat: „Există riscul să mai fie o explozie”. Poze de la fața locului, 1 mort și 46 de răniți

Explozie Crevedia. Raed Arafat: „Există riscul să mai fie o explozie”. Poze de la fața locului, 1 mort și 46 de răniți

GALERIE FOTO (2)

Pe 26 august, sâmbătă, o serie de explozii au zguduit o stație GPL din localitatea Crevedia, județul Dâmbovița.

Din nefericire, o persoană și-a pierdut viața, iar altele au fost rănite, dintre care unele prezentând arsuri ce acoperă peste 80% din corp. La locul incidentului, numeroase vehicule de intervenție și ambulanțe sunt deja prezente, intervenția fiind încă în curs. Informația completă: În urma exploziilor consecutive de la stația GPL din Crevedia, raportul inițial indică un deces și 7 răniți în urma primei explozii, iar 26 de pompieri

au fost răniți în cea de-a doua explozie. Măsurile de intervenție continuă, iar o zonă în raza de 700 de metri a fost evacuată.

De la locul incidentului, coordonatorul DSU, Raed Arafat, a menționat că persistă un risc major de alte explozii, astfel intervenindu-se și cu ajutorul roboților.

Un spital mobil este amenajat la fața locului Autoritățile instalează un spital mobil la Crevedia pentru a putea oferi la fața locului asistență medicală celor răniți în urma exploziilor.
Medicii din București, chemați de urgență la muncă A fost activat Planul Alb pentru spitalele din București, medicii fiind chemați de la domiciliu pentru a sprijini liniile de gardă, a anunțat Radu Țincu, medic ATI la Spitalul Floreasca, într-o intervenție la Digi24.

Au folosit roboți la stingerea focului

Câteva aspecte importante: faptul că au fost folosiți roboții, s-a evitat să fie un număr de pompieri. Au fost scoși după ce am introdus roboții.

Poate că am evitat ca oamenii să fie aproape de cisternă. În al doilea rând, s-au dat mesaje RO-ALERT în zonă. S-a explicat populației, în zona imediat limitrofă a fost populația evacuată.

Ca de obicei, a fost greu de controlat populația. Colegii de la poliție și jandarmerie au ajutat la îndepărtarea populației, pentru că toată lumea voia să meargă în propria casă în zona incenediului și aest lucru a fost interzis. La acest moment, colegii vor continua să încerce să controleze situația. 

Orice incendiu când ai cisterne în zonă, există. Din cauza asta se răcesc, din cauza asta au fost aduși roboții, ca să poată cu apă să-i răcească.

Nu întotdeauna se reușește. Aici, colegii de la pompieri știu”. La a doua explozie eram chiar pe stradă și a fost în spatele meu”, a spus șeful DSU, Raed Arafat.

În clipa asta situația victimelor este următoarea:

Spitalul de Arși – 4 victime (1 intubat).
Spitalul Bagdasar – 11 pacienți (3 intubați);
Spitalul Universitar – 4 pacienți;
Spitalul Arși – 4 pacienți (1 intubat)
Spitalul Floreasca – 27 pacienți (4 intubați)”

Raed Arafat: Există pericolul să mai fie o a treia explozie
„Încă suntem în dinamică. Zona trebuie să fie evaluată , zona încă este periculoasă și, din cauza asta, am evacuat la distanță, pentru că există pericolul să mai fie încă o explozie la încă o cisternă care este la distanță. Câteva aspecte importante: faptul că au fost folosiți roboții, s-a evitat să fie un număr de pompieri. Au fost scoși după ce am introdus roboții. Poate că am evitat ca oamenii să fie aproape de cisternă. În al doilea rând, s-au dat mesaje RO-ALERT în zonă.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini