Redactia.ro
Home » Știri » Panică! Explozie la unul dintre cele mai periculoase locuri de pe Pământ

Panică! Explozie la unul dintre cele mai periculoase locuri de pe Pământ

explozie

O explozie urmată de un incendiu s-a produs la un laborator din Rusia care găzduiește variolă, Ebola și HIV, au spus autoritățile.

O explozie s-a produs în timpul unor lucrări de reparaţie la Centrul de Cercetare pentru Virologie şi Biotehnologie, situat în Koltsovo, în regiunea Novosibirsk din Siberia.

Centrul a deţinut studii despre arme biologice în timpul erai sovietice. În prezent este unul dintre principalele centre de cercetare a bolilor din Rusia.

Un angajat a suferit arsuri de gradul trei, iar geamurile clădirii au fost sparte în urma incidentului. Incendiul care s-a întins pe 30 de metri pătraţi a fost în cele din urmă stins.

Autorităţile din Rusia insistă că în încăperea în care a avut loc explozia nu se aflau substanţe cu risc biologic şi că explozia nu a produs pagube structurale.

Primarul oraşului Koltsovo a asigurat locuitorii că nu au există niciun risc biologic în zonă. Totuşi, cauza este încă necunoscută, iar o investigaţie a fost declanşată, scrie The Guardian.

Virusul variolei „supravieţuieşte” în două locuri pe Pământ: în laboratorul Vector şi în alt laborator de maximă securitate, situat în Centrul pentru Controlul Bolilor, din Atlanta, SUA.

În 2004, o cercetătoare de la laboratorul Vector a murit, după ce s-a înţepat accidental cu un ac care era infectat cu virusul Ebola.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: