Redactia.ro
Home » Știri » Explozie uriașă, urmată de un incendiu în Sectorul 5 al Capitalei. Tragedia a făcut 4 victime

Explozie uriașă, urmată de un incendiu în Sectorul 5 al Capitalei. Tragedia a făcut 4 victime

GALERIE FOTO (3)

O explozie devastatoare urmată de un incendiu a avut loc sâmbătă seara într-o clădire cu două etaje și mansardă din Sectorul 5 al Capitalei, lăsând în urmă pagube materiale și patru persoane rănite. Iată detalii despre incidentul tragic și intervenția promptă a pompierilor pentru limitarea extinderii incendiului.

Explozia a survenit după ora 22 la un imobil format din parter, două etaje și mansardă situat pe strada Ogradei din Sectorul 5. Pompierii de la ISU București-Ilfov au intervenit rapid pentru a stinge incendiul și a preveni extinderea sa la casele din vecinătate.

4 victime afectate de flăcări

Patru persoane au fost spitalizate cu arsuri în urma exploziei și incendiului de aseară. Printre răniți se numără trei bărbați în vârstă de 59, 34 și 39 de ani, precum și o tânără de 18 ani. Aceștia au fost transportați la Spitalul de Arsuri și la Spitalul Bagdasar pentru îngrijiri de specialitate. În plus, alte 17 persoane au fost evacuate din clădire. Siguranța lor era pusă în pericol de flăcările mistuitoare.

Operațiunea de stingere a implicat efortul a 10 autospeciale de stingere, două autoscări, 6 autospeciale SMURD, 5 ambulanțe SABIF și Detașamentul Special de Salvatori. Pompierii au reușit să localizeze incendiul, însă flăcările au afectat aproximativ 270 de metri pătrați din clădire, cuprinzând mansarda și etajul 2, cu propagare parțială și la etajul 1. Ulterior, incendiul a fost stins, iar o parte din echipaj a rămas la fața locului pentru a preveni reluarea focului.

„Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Dealul Spirii” București-Ilfov a intervenit în cursul acestei dimineți, în jurul orei 04:05, pentru stingerea unui incendiu, produs la o casă situată în strada Șinei, din sectorul 5 al capitalei. În momentul ajungerii echipajelor de intervenție, incendiul se manifesta cu flacără deschisă și mari degajări de fum, pe o suprafață totală de 150 mp.

După pătrunderea echipajelor de intervenție, în interiorul imobilului a fost găsită o persoană de sex masculin, decedată. Incendiul a fost stins în limitele găsite și nu au fost alte persoane care să necesite îngrijiri medicale. Pentru stingerea incendiului au fost necesare intervenția a trei autospeciale de stingere, o autoscară, o ambulanță SMURD și o autospecială pentru descarcerare.”, potrivit informațiile furnizate de ISU București-Ilfov.

Al doilea incendiu grav în 3 zile

Din păcate pentru bucureșteni, incendiul din Sectorul 5 nu a fost singurul din ultimele zile. Pe data de 8 Februarie, un alt incendiu puternic a mistuit parcul natural din inima Bucureștiului, în Delta Văcărești. Pompierii au fost alertați la orele prânzului, aceștia acționând imediat în consecință. În anul 2020 acest loc a mai fost cuprins de flăcări, atunci când flăcările au cuprins și distrus mai bine de 30.000 de metri pătrați vegetație înconjurătoare.

Tragediile cauzate de incendii și explozii sunt alarmante și ne reamintesc de importanța pregătirii și prevenirii în fața acestor situații. Eforturile pompierilor și intervenția promptă sunt cruciale în limitarea pagubelor și salvarea de vieți. Este esențial să fim vigilenți și să respectăm măsurile de siguranță pentru a reduce riscul unor astfel de incidente în viitor.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: