Redactia.ro
Home » Știri » Incendiu puternic în Delta Văcărești: Autoritățile intervin în forță

Incendiu puternic în Delta Văcărești: Autoritățile intervin în forță

GALERIE FOTO (2)

Un eveniment tragic a avut loc în Delta Văcărești, cu un incendiu puternic ce amenință să devasteze acest parc natural din inima Bucureștiului. Pompierii, cu un efort impresionant și rapid, se luptă să stăvilească flăcările ce amenință să se răspândească și să provoace pagube ireparabile. Iată detaliile!

O nouă tragedie în Delta Văcărești

În cursul zilei de 8 februarie 2024, un nou incendiu devastator a izbucnit în Delta Văcărești, un parc natural situat în inima Capitalei. Alerta a fost dată în jurul orei 14:30, iar pompierii au intervenit rapid pentru a stinge flăcările care amenințau să se răspândească.

Sursa foto: Click.ro

Situația actuală

Pompierii se confruntă cu un incendiu de proporții pe o suprafață de aproximativ 1,5 hectare. Cu toate eforturile depuse, flăcările persistă, iar vântul reprezintă un factor dificil care ar putea intensifica incendiul și ar putea favoriza propagarea acestuia. Autoritățile au mobilizat 12 autospeciale de stingere pentru a face față situației.

Oamenii din zonă au semnalat un aspect neobișnuit al fumului degajat de incendiu, acesta având o culoare mov, conform informațiilor furnizate de Antena 3 CNN. Această observație ar putea indica prezența unor substanțe chimice în mediul afectat, sporind gravitatea situației și punând în pericol atât mediul înconjurător, cât și sănătatea publică.

Delta Văcărești nu este străină de tragedii similare. În februarie 2020, un alt incendiu puternic a distrus aproximativ 30.000 de metri pătrați de vegetație în această zonă. De-a lungul timpului, acest loc a fost afectat de mai multe incendii, punând în pericol ecosistemul delicat și biodiversitatea sa unică.

 

 

Sursa foto: Click.ro

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: