Redactia.ro
Home » Știri » Externat de la Cardiologie, a murit pe scările spitalului

Externat de la Cardiologie, a murit pe scările spitalului

Externat de la Cardiologie, a murit pe scările spitalului

Externat de la Cardiologie, a murit pe scările spitalului. Un pacient a fost externat din secția de Cardiologie a Spitalului Județean din Craiova a făcut stop cardio-respirator pe scările unității medicale.

Externat de la Cardiologie, a murit pe scările spitalului

Un bărbat de 48 de ani a murit pe scările spitalului Județean din Craiova după ce a fost externat din secția de Cardiologie. Bărbatul a făcut stop cardio-respirator și a decedat. Victima fusese internat în urmă cu două sptămâni pentru a i se monta un defribilator. Conform purtătorului de cuvânt al spitalului, pacientul nu a beneficiat de montarea defribilatorului pentru că avea o infecție la un picior.

Este vorba de pacient de 48 de ani cu suferinţă coronariană cronică severă, cu o cardiomiopatie dilatativă ischemică cu fracţie de ejecţie de până la 15%. Adică avea un cord mare ineficient, prost irigat cu sânge. Era un pacient cu diabet zaharat care necesita montarea unui defibrilator cardiac. Pentru acest lucru s-a internat în urmă cu două săptămâni la Cardiologie. Însă avea infecţie la un picior, adică pacientul, cu ceva timp în urmă a călcat într-un cui şi a rezultat o plagă care i s-a suprainfectat. Din acest motiv nu i s-a montat defibrilator. Pacientul a stat la Cardiologie. El a insistat de vineri să plece acasă. Medicul cardiolog a insistat să rămână în spital pentru că i se făcea tratament cu antibiotic conform antibiogramei pentru a i se eradica infecţia„, a precizat drpurtătorul de cuvânt al SJU Craiova.

Tulburare de ritm cardiac

Marți, pacientul a fost externat, iar în momentul când a părăsit spitalul, acestuia i s-a făcut rău și a suferit o tulburare de ritm cardiac. Bărbatul de 48 de ani a intrat în stop cardio-respirator și s-a prăbușit.

O echipă de medici din UPU au ajuns și au făcut manevre de resuscitare, ulterior pacientul fiind dus cu o ambulanță în UPU și timp de o oră și 25 de minute, medicii s-au chinuit să îl resusciteze. Bărbatul a fost declarat decedat. Potrivit purtătorului de cuvânt al spitalului, medicii au acționat rapid și s-au deplasat pe jos la locul în care se afla pacientul, motiv pentru care susținea acesta, nu este nevoie de nicio anchetă.

Citeste si:Un bărbat a fost găsit ÎNGHEȚAT în plină vară

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini