Redactia.ro
Home » Știri » Extratereştrii vânează România? Un meteorit a căzut în ţara noastră! Cum explică specialiştii

Extratereştrii vânează România? Un meteorit a căzut în ţara noastră! Cum explică specialiştii

meteorit botosani

Suntem vânaţi de extratereştri sau e doar un fenomen astronomic rar, dar normal? Până să aflăm un răspuns concret şi clar, cert este că un meteorit a căzut în județul Botoșani. Localnicii au auzit un zgomot puternic.

Echipamentele cu transmitere automată a evenimentelor cosmice, amplasate în cadrul Stațiunii UAIC de Cercetări Fizico-Geografice şi Pentru Monitorizarea Calității Mediului Mădârjac, au surprins, joi dimineaţă, un micrometeorit care a căzut, după calculele specialiştilor, în judeţul Botoşani.

A căzut cu viteza unui glonţ

Meteoritul a trecut cu o viteză de aproximativ 30 de kilometri pe oră și a fost filmat și fotografiat de sistemul video de monitorizare a corpurilor cerești al unei stațiuni de cercetare. Oamenii de știință spun că este vorba despre un micrometeorit, primul de altfel, detectat vreodată de aparatura de la noi. Deocamdată, corpul misterios nu a fost găsit.

Este vorba despre un micrometerorit. Traiectoria acestuia este undeva dinspre vest spre est. Viteza de deplasare fiind de câțiva zeci de metri pe secundă. Acest sistem de monitorizare e prima dată când vede un astfel de micro-meterorit”, a spus directorul Stațiunii de Cercetare.

Primul meteorit căzut în România, în urmă cu 170 ani

Orice pietricică de câtiva cm sau mai mare, până la 20 de metri, atunci când intră în atmosferă, la frecarea cu aerul se distruge și, practic, pe sol, nu prea ajunge mare lucru. Dacă ajung, ajung particule milimetrice, care ar fi un praf meteoric, care, uneori, ajunge cu ploaia și se depune”, a spus un astronom. Meteoritul a ajuns la sol cu viteza unui glonţ, dar nu putea cauza daune foarte mari.

Primul meteorit observat în România a fost găsit pe un câmp din Mureș, în urmă cu 170 de ani și cântărea 22 de kilograme.

 

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: