Redactia.ro
Home » Știri » Facebook dark mode: când se va lansa, cum va arăta și de ce ai nevoie de el

Facebook dark mode: când se va lansa, cum va arăta și de ce ai nevoie de el

Facebook dark mode

După o lungă așteptare, se pare că Facebook dark mode este aproape gata să fie lansat, iar câțiva utilizatori norocoși au avut ocazia să testeze interfața, înainte ca setarea să apară la nivel global. Deci, ce este, și de ce ar trebui să te intereseze?

Facebook dark mode este o nouă interfață care înlocuiește interfața luminată, cu care ne-am obișnuit cu toții, în negru și nuanțe de gri, atât pentru desktop, cât și pentru mobil. Este o mică schimbare, dar una foarte importantă pentru mulți utilizatori.

Tot ce trebuie să știi despre Facebook dark mode

Este o nouă alternativă la paleta de culori standard, dar acesta nu este singurul motiv pentru care mulți utilizatori așteaptă cu nerăbdare să schimbe fundalul. Unora li se pare mult mai ușor să citească un text alb pe un fundal întunecat și, deși încă se dezbate posibilitatea ca reducerea luminii albastre să ne ajute să dormim mai bine noaptea, o interfață mai întunecată reduce cu siguranță luminozitatea atunci când aplicația este folosită în întuneric.

Există, de asemenea, și un beneficiu potențial și pentru bateria telefonului. Cercetătorii de la Google au descoperit legătura directă dintre culoarea pixelilor și efectul acestora asupra puterii bateriei, pixelii negri folosind o energie semnificativ mai mică decât cei albi. Acest lucru este valabil în special pentru dispozitivele cu ecrane AMOLED, unde pixelii negri sunt efectiv dezactivați. Prin urmare, schimbarea interfeței luminoase a aplicației Facebook într-una întunecată ar putea prelungi durata bateriei dispozitivelor între încărcări.

Ținând cont de acest lucru, iată cum poți testa dark mode Facebook pe propriile dispozitivele.

Facebook dark mode pentru desktop

Facebook lucrează la un nou design pentru aplicația de desktop de câteva luni, cu opțiunea de dark mode și, deși lansarea nu este încă completă, acesta funcționează chiar acum pentru utilizatorii din întreaga lume.

Când primești actualizarea, ar trebui să găsești o solicitare în partea de sus a ecranului care te intreabă dacă dorești să încerci noul aspect Facebook. După ce accepți, vei putea trece la dark mode din setări.

Dacă încă aștepți să primești actualizarea noului design, poți utiliza setările din Google Chrome pentru a grăbi accesul la dark mode. Această setare nu este același lucru cu setarea oficială a aplicației Facebook, dar este destul de asemănătoare.

Mai întâi asigură-te că ai cea mai recentă versiune de Google Chrome. Dacă nu ești sigur, deschide meniul principal, selectează „Ajutor” și apoi „Despre Google Chrome”, iar browserul va găsi și instala automat toate actualizările disponibile.

În continuare accesează chrome://flags/#enable-force-dark și schimbați prima caseta unde este menționat „dark mode” din „Prestabilit” în „Activează”. Ți se va solicita să repornești browserul, deci asigură-te că ai salvat mai întâi orice lucrare.

Când Chrome se va deschide din nou, vei vedea că fiecare site pe care îl vizitezi, inclusiv Facebook, are acum culori inversate acolo unde este cazul. Nu este încă perfect (uneori, părțile albe ale imaginilor sunt incorect negre), dar funcționează destul de bine în general.

Dacă vrei să te întorci la setarea inițială, accesează chrome://flags/#enable-force-dark și pur și simplu schimbă aceeași setare în „Prestabilit”.

Facebook dark mode pentru iOS și Android

De asemenea, Facebook testează un nou design pentru Android, care să ofere o opțiune de dark mode. Din nou, această caracteristică este disponibilă în prezent pentru un grup de testeri aleși aparent la întâmplare.

Dark mode Facebook pe mobil pare să fie un proiect departe de finalizare, iar unii utilizatori care au reușit să-l acceseze, au semnalat că pare a fi neterminat, trecând între dark mode și cele light mode aparent la întâmplare.

Nu există încă nicio mișcare anunțată pentru Facebook dark mode iOS, dar există suspiciuni referitoare la evoluția acestei setări, deoarece cele două aplicații mobile au o mulțime de atribuții asemănătoare.

Între timp, poți experimenta dark mode de pe telefon sau tabletă folosind Google Chrome pe link-ul chrome://flags/#enable-force-dark și poți schimba de acolo setările „Conținut web Android mod întunecat” și „Dark mode Android Chrome UI” în „Activat”. După ce faci acest lucru, conectează-te la Facebook prin Chrome și bucură-te de noul aspect.

Ca mai înainte, poți să te întorci la setarea inițială accesând chrome://flags/#enable-force-dark dezactivând cele două schimbări.

Dark Mode este deja disponibil în aplicația Facebook Messenger. Pentru a o activa, pur și simplu atinge imaginea ta de profil, apoi apasă butonul „Dark mode”.

We anticipate a full Facebook dark mode for iOS, iPadOS and Android will arrive soon, and we’ll keep you updated as soon as we know more. We’ve already seen the arrival of dark mode for both Instagram and WhatsApp, we expect it won’t be long.

Anticipăm că Facebook Dark Mode pentru iOS, iPadOS și Android va fi gata curând și va ajunge în curând și te vom ține la curent imediat ce vom afla mai multe. Am văzut deja că dark mode a apărut atât pentru Instagram cât și pentru WhatsApp.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: