Redactia.ro
Home » Stil de viață » Ce se întâmplă cu contul de Facebook, dacă proprietarul a murit. Unde ajung datele

Ce se întâmplă cu contul de Facebook, dacă proprietarul a murit. Unde ajung datele

ce se intampla cu contul de facebook al unei persoane care a murit

Facebook este una dintre cele mai folosite aplicații de social media atât din România, cât și în lume. De fapt, această platformă este cea mai folosită dintre toate în țara noastră. Sunt mulți oameni activi pe Facebook, dar ce se întâmplă în cazul în care posesorul unui cont de Facebook moare? În cele ce urmează vei afla răspunsul la această întrebare.

Statisticile arată că aprooximativ 8.000 de utilizatori ai acestei rețele de socializare mor în fiecare zi. Mai mult decât atât, se spune că în viitorul apropiat numărul celor decedați cu pagini de Facebook va fi mai mare decât cel al oamenilor activi.

Astfel, se estimează că în anul 2098 vor exista mai multe conturi ale oamenilor morți decât ale celor în viață. Acest lucru se va întâmpla doar în cazul în care Facebook nu schimbă modul în care tratează conturile persoanelor decedate.

Ce se întâmplă cu contul de Facebook, dacă proprietarul a murit

În acest moment, conturile celor care au trecut în neființă sunt transformate în conturi memoriale. Totodată, prin această transformare contul respectiv devine complet securizat, astfel că nimeni nu mai poate să se conecteze la el, scrie shtiu.ro.

„Conturile memoriale sunt un spațiu în care prietenii și familia se pot întruni pentru a împărtăși amintiri despre persoanele care au decedat. În plus, transformarea unui cont în cont memorial asigură securitatea acestuia, împiedicând pe oricine să se conecteze la el. Transformarea unui cont în cont memorial este o decizie importantă. Înainte de a solicita transformarea unui cont într-unul memorial, îți recomandăm să iei legătura cu familia persoanei respective”, se specifică în regulile celor de la Facebook.

Totodată, regulile celor de la Facebook în ceea ce privește conturile persoanelor decedate spun că doar membrii familiei acelei persoane poate solicita ștergerea paginii personale a acestuia.

„Membrii confirmați ai familiei pot să solicite ștergerea de pe Facebook a contului unei persoane dragi dispărute”, arată compania social media.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: