Redactia.ro
Home » Știri » Fake News în presă: Emeric Ienei NU a murit

Fake News în presă: Emeric Ienei NU a murit

Fake News în presă: Emeric Ienei NU a murit

O explozie de controverse a izbucnit în media românească în urma răspândirii unei știri false care anunța moartea legendarului antrenor de fotbal, Emeric Ienei, în vârstă de 87 de ani. Mai multe publicații mari din România pentru un minut, au căzut pradă acestui zvon nefondat, punând pe jar întreaga comunitate fotbalistică și aducând tristețe în rândul fanilor și al celor care îl apreciază pe marele antrenor.

Fake News în presă

Primul care a reacționat la această știre falsă a fost Sandu Boc, un apropiat al lui Emeric Ienei, care a respins vehement informația și a confirmat că legendarul antrenor este în viață. „Știrea este falsă”.

„Acum am închis telefonul cu doamna care are grijă de el, este în viață, nu știu cum a apărut această informație, pe care am primit-o inclusiv eu”, a declarat acesta pentru GSP. 

Ulterior, și alți cunoscuți din lumea fotbalului, precum Gabi Balint, au confirmat că Emeric Ienei se află într-o stare bună și că totul a fost doar un zvon morbid.

 „O prostie mai mare decât cel care-a lansat-o! Am fost sunat de ziariști și m-am blocat, eram șocat. Nu mai puteam să spun nimic. Imediat, m-am interesat, totul era în regulă, Nea Imi era la plimbare cu femeia care are grijă de el!”.

Emeric Ienei este, fără îndoială, un monument al fotbalului românesc. Cariera sa impresionantă ca antrenor este punctată de numeroase realizări de excepție, începând cu debutul său la Steaua în vara anului 1975. Deși era la început de drum ca antrenor principal, Ienei avea deja o conexiune profundă cu clubul, având în CV-ul său 12 sezoane petrecute ca jucător al echipei și câștigând de-a lungul timpului 3 titluri de campion și 3 Cupe.

Emeric Ienei NU a murit

Pe lângă Steaua, Ienei a mai antrenat alte 7 echipe, inclusiv naționalele de fotbal ale României și Ungariei, aducându-și contribuția la realizări remarcabile în istoria fotbalului românesc. Acesta a câștigat CCE cu Steaua în 1986 și a calificat naționala României la Campionatul Mondial din 1990, după o absență de 20 de ani de la această competiție.

Cariera sa impresionantă nu se oprește însă la performanțele de pe teren. Ca fotbalist, Ienei a evoluat la 3 echipe, iar ca antrenor a adunat peste 380 de meciuri în prima divizie și a obținut 6 titluri de campion și 4 Cupe ale României, toate cu Steaua. În plus, a fost responsabil pentru conducerea echipei în numeroase competiții europene și a avut un rol crucial în formarea unor generații de fotbaliști de excepție.

Pe scena internațională, Emeric Ienei rămâne o figură emblematică a fotbalului românesc, iar zvonurile false cu privire la moartea sa au adus în lumină, încă o dată, importanța și respectul cu care este privit în această comunitate. În vreme ce știrile false pot să facă ravagii și să creeze confuzie, ele au adus și o demonstrație de solidaritate și apreciere din partea celor care îl cunosc și îl respectă pe Emeric Ienei.

 

Sursa foto: Arhivă

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: