Redactia.ro
Home » Sport » Este doliu la Steaua. Un fost fotbalist a murit imediat după ziua sa de naștere

Este doliu la Steaua. Un fost fotbalist a murit imediat după ziua sa de naștere

Gabriel Zahiu a murit.

Gabriel Zahiu, fostul fotbalist de marcă al Stelei București și un nume apreciat în fotbalul românesc, s-a stins din viață în Suedia, departe de țara care i-a consacrat cariera. Decesul său, survenit la scurt timp după ce a sărbătorit vârsta de 67 de ani, a lăsat un gol imens în inimile celor care l-au cunoscut și admirat.

Viața și cariera lui Gabriel Zahiu

Născut pe 17 noiembrie 1956, Gabriel Zahiu a fost un element esențial în angrenajul echipelor Gloria Buzău și Steaua București, contribuind la succesele notabile ale acestora pe plan național și internațional. Cu două titluri de campion național și două Cupe ale României câștigate alături de Steaua, Zahiu a fost parte a unei generații de aur a fotbalului românesc, evoluând alături de coechipieri de legendă precum Marcel Răducanu, Anghel Iordănescu și Dudu Georgescu.

După o viață dedicată fotbalului, Zahiu a ales să se retragă în Suedia, unde a trăit departe de reflectoarele gloriei sportive. Decizia sa de a renunța la cetățenia română în favoarea celei suedeze a adus un nivel suplimentar de complexitate în demersurile postume, complicând procesul de repatriere după decesul său neașteptat în noiembrie 2023.

Familia a întâmpinat dificultăți în aducerea trupului sportivului acasă

Demersurile pentru repatrierea trupului neînsuflețit al lui Zahiu se dovedesc a fi extrem de dificile. Nepoții săi, cei mai apropiați membri ai familiei rămași, se confruntă cu un proces birocratic complicat, amplificat de faptul că Zahiu nu mai avea legături cetățenești cu România. Această situație subliniază provocările pe care le pot întâmpina familiile în încercarea de a-și aduce acasă, pentru o ultimă odihnă, pe cei dragi decedați în străinătate.

„Am auzit c-ar fi murit Gabi Zahiu, în Suedia. Sunt greu de aflat informații, n-avea pe nimeni pe-acolo, suferea cu inima”, a spus Dan Tulpan, potrivit Welovesport.

Gabriel Zahiu nu a fost doar un fotbalist talentat, ci și un om care a lăsat o amprentă profundă în inimile celor care l-au cunoscut. Cariera sa impresionantă și dedicarea față de sportul rege rămân exemplare pentru generațiile viitoare de fotbaliști. În ciuda dificultăților întâmpinate în repatrierea sa, memoria și realizările sale sportive vor continua să fie celebrate.

Povestea lui Gabriel Zahiu este o amintire emoționantă a efemerității vieții și a complexității relațiilor umane transnaționale. În timp ce familia și apropiații săi se luptă să-i îndeplinească ultimele dorințe și să aducă trupul său acasă pentru înmormântare, comunitatea fotbalistică și fanii sportului din România își exprimă condoleanțele și recunoștința pentru contribuția sa valoroasă la istoria fotbalului românesc.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: