Redactia.ro
Home » Știri » Familia Regală a României merge la înmormântarea Reginei Elisabeta a II-a a Marii Britanii

Familia Regală a României merge la înmormântarea Reginei Elisabeta a II-a a Marii Britanii

Familia Regală a României a anunțat într-un comunicat oficial că va participa la înmormântarea Reginei Elisabeta a II-a a Marii Britanii, ce va avea loc pe data de 19 septembrie. Iată detaliile!

Familia Regală a României merge la înmormântarea Reginei Elisabeta a II-a a Marii Britanii

„Majestatea Sa Margareta Custodele Coroanei și Alteța Sa Regală Principele Consort vor lua parte la funeraliile Majestății Sale Regina Elisabeta a II-a”, a transmis Familia Regală în comunicatul oficial.

Casa Regală a României, omagiu adus Reginei Elisabeta a II-a a Marii Britanii

Majestatea Sa Margareta a României a aflat cu imensă durere vestea tragică a trecerii la cele veşnice a Majestăţii Sale Regina Elisabeta a II-a, anunţă Biroul de presă al Custodelui Coroanei:

Majestatea Sa Margareta a României și ASR Principele Consort, alături de întreaga Familie Regală, au aflat cu imensă durere vestea trecerii la cele veșnice a Majestății Sale Regina Elisabeta a II-a a Regatului Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord.
Suverana britanică a încetat din viață în această seară la Castelul Balmoral, în Scoția.
Regina Elisabeta a II-a și Regele Mihai I, ambii descendenți ai Reginei Victoria, au fost legați întreaga viață prin afecțiune, admirație și prietenie.
Majestatea Sa Margareta Custodele Coroanei a avut în Regina Elisabeta a II-a, de-a lungul întregii vieți, un inegalabil sprijin, model de cârmuire regală și curaj, un far luminos. Regina Elisabeta a fost mereu prezentă în viața Familiei Regale române și a păstrat o neîntreruptă legătură de familie.
După dispariția Regelui Mihai și a Ducelui de Edinburgh, pentru Majestatea Sa Margareta, Regina Elisabeta a II-a a fost un punct de referință fundamental, un sprijin moral, intelectual, afectiv și instituțional.
Toate generațiile din Familiile Regale română și britanică au fost apropiate, dar pentru generația de astăzi, Regina Elisabeta a II-a și Principele Philip rămân drept modele spirituale și profunde surse de inspirație.

Când va avea loc înmormântarea Reginei Elisabeta a II-a a Marii Britanii

Regina va fi depusă în stare de veci la Westminster Hall de miercuri la ora 17:00 până luni, 19 septembrie, la ora 6:30, ziua funeraliilor de stat.

Va avea loc o procesiune ceremonială, în cadrul căreia sicriul reginei se va deplasa de la Palatul Buckingham la Palatul Westminster pentru a fi depus în stare de veci. Sicriul ei va fi închis și se va odihni pe o platformă ridicată, numită catafalc, în sală și va fi drapat în Drapelul Regal, cu Orbul și Sceptrul plasate deasupra. Acesta va fi păzit 24 de ore din 24 de o gardă formată din unități ale Gărzii de corp a Suveranului, ale Diviziei de Casație sau ale Yeoman Warders din Turnul Londrei.

Palatul Buckingham nu a confirmat încă ora la care va avea loc priveghiul și ce membri ai familiei regale vor participa la eveniment, deși se crede că acesta va avea loc înainte de deschiderea pentru public, în acea seară, a funeraliilor în care va fi depus răposatul monarh.

Membrii activi ai Familiei Regale vor purta uniformă atunci când vor fi prezenți la cinci evenimente ceremoniale în perioada de doliu a reginei.

Acestea sunt slujba de mulțumire de la Catedrala St Giles din Edinburgh, procesiunea către Westminster Hall și slujba de rugăciune și reflecție, priveghiul de la Westminster Hall și funeraliile de stat de lunea viitoare de la Westminster Abbey și slujba de înmormântare de la Capela St George din Windsor.

 

Sursa foto: romaniaregala.ro

Etichete: