Redactia.ro
Home » Știri » Fără găini și animale în Municipiul Craiova. Amenzi de până la 2.500 de lei

Fără găini și animale în Municipiul Craiova. Amenzi de până la 2.500 de lei

Fără găini și animale în județul Craiova

Fără găini și animale în Municipiul Craiova. . Primăria Craiova vrea să schimbe regulamentul privind gospodăria municipiului. De asemenea, craiovenii nu vor mai putea crește găini, rațe, gâște sau porci în oraș. Autoritățile locale au decis să modifice două articole din regulamentul adoptat în 2017 și vor umbla și la capitolul sancțiuni în acest sens.

Fără găini și animale în Municipiul Craiova. Amenzi de până la 2.500 de lei

Administrația locală craioveană vrea să schimbe Regulamentul pentru gospodărirea orașului. Drept urmare, câteva articole Regulamentului adoptat în anul 2021 vor fi modificate. În plus, administrația locală craioveană umblă și la sancțiunile care decurd din nerespectarea măsurilor impuse de regulament. Modificările nu sunt unele dintre cele mai spectaculoase, primăria impune craiovenilor să nu mai crească animale și gâini și să nu mai arunce gunoiul de graj lângă casă, să deființeze grajdurile. Referitor de creșterea animalelor și păsărilor, măsura era prevăzută și în vechiul Regulament, dar îi viza numai pe craiovenii care locuiesc în zona A și B a Craiovei. Modificările sunt mult mai restrictive acum, iar creșterea păsărilor și a animalelor este interzisă în toată Craiova. „Se interzice creşterea animalelor şi păsărilor(cu excepţia animalelor de companie, a păsărilor de expoziţie şi a porumbeilor implicaţi în activităţi columbofile) în municipiul Craiova”, se arată în art. 24, alin 1 din proiectul de Regulament.

Locuitorii urbei care sunt depistați că au în gospodărie păsări și animale vor fi amendați. Creșterea acestor este o contravenție. De asemenea, în același articol se mai precizează:„Este interzisă lăsarea liberă a animalelor pe domeniul public/privat al Municipiului Craiova”. Animalele găsite libere pe domeniul public vor fi luate de către RAADPFL. Acestea pot fi revendicate în termen de cinci zile de către proprietar, condiția este să plătească o amendă și banii cheltuiți cu întreținerea animalelor.

Ce sancțiuni se vor aplica

Modificările Regulamentului fac vorbire și despre faptele vor fi considerate contravenții. Creșterea animalelor și păsărilor este o contravenție și va fi sancționată ca atare. ” Amplasarea adăposturilor pentru creşterea animalelor pe domeniul public/privat al municipiului Craiova precum şi în incinta proprietăţilor, fără respectarea legislaţiei în vigoare„, este şi aceasta tot o contravenţie. Totodată, primăria Craiova nu mai acceptă gunoi de grajd aruncat la marginea drumuri sau în zonele periferice, gunoi rezultat în urma creșterii păsărilor și animalelor de către craioveni. Depozitarea sau abandonarea gunoiului de grajd este considerată contravenție.

Fosele septice și platformele pentru depunerea gunoiului în curți sau grădini nu sunt agreeate de administrația locală. Dacă acestea nu sunt amplasate și construite cu respectarea legislație în vigoare sunt contravenții. Prin același Regulamentcraioveni vor fi obligați să treacă la dezinsecție, deratizarea și dezinfecția proprietăților pe care le dețin. Aceste operațiuni trebuie făcute cu firme specializate.

Sancțiunile vor fi cele prezvăzute în actualul Regulament. Acestea pornesc de la 500 de lei și pot ajunge până la 2.500 de lei pentru persoanele fizice. În cazul persoanelor juridice, amenda începe de la 1.000 de lei și poate ajunge la 2.500 de eli. Constatarea și sancționarea contravențiilor se face de către primar și de împuterniciții acestuia precum și de Poliția Locală Craiova.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: