Redactia.ro
Home » Sport » Federer ajută copiii din Africa! Sumă fabuloasă oferită de fundația sa

Federer ajută copiii din Africa! Sumă fabuloasă oferită de fundația sa

Federer ajută copiii din Africa

Federer ajută copiii din Africa. Fundația fostului lider mondial ATP a donat 1 milion de dolari pentru familiile afectate de pandemia de coronavirus.

Fundația lui Roger Federer a donat de-a lungul timpului de mai multe ori bani pentru copiii din Africa. Au fost derulate programe prin care s-au construit școli iar tinerii au fost îndrumați către sport. Acum, fundația va dona un milion de dolari pentru familiile afectate de pandemia de coronavirus.

„Covid-19 este o boală globală și o criză economică. 64.000 de copii vulnerabili şi familiile lor vor primi alimente prin intermediul partenerilor noştri din Africa în perioada în care şcolile sunt închise”, se arată în comunicatul fundației.

Fundaţia elvețianului susţine proiecte educaţionale în mai multe ţări africane, Botswana, Malawi, Namibia, Zambia, Zimbabwe şi Africa de Sud. Relația jucătorului de tenis cu Africa este una de suflet. Mama sa, Lynette s-a născut în Kempton Park, provincia Gauteng.

Federer ajută copiii din Africa

Până acum prin intermediul acestui proiect au fost ajutați peste 1.500.000 de copii din Africa.

“Eu cred în puterea oamenilor. O bună educație a copiilor le permite acestora să-și ia viitorul în mâini. Avem încredere în părinții lor că aceștia doresc să le asigure cele mai bune oportunități. De 16 ani fundația mea îi îndrumă pe părinți să le ofere acestor copii posibilitatea unei educații bune”, spunea Roger Federer.

După ce a izbucnit pandemia de coronavirus, Federer și soția sa, Mirka au făcut mai multe donații.

“Ajutăm familiile vulnerabile din Elveția”, au anunțat cei doi, după ce au donat un milion de franci elvețieni, la sfârșitul lunii martie.

În anul 2019, fostul lider mondial avea potrivit publicației Forbes o avere de aproximativ 87 de milioane de euro.
Roger Federer, în vârstă de 38 de ani, are în palmares 20 de turnee de Grand Slam și în acest moment este pe locul 4 în clasamentul ATP.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: