Redactia.ro
Home » Sport » Roger Federer va avea monedă! Guvernul elvețian a făcut anunțul

Roger Federer va avea monedă! Guvernul elvețian a făcut anunțul

Roger Federer va avea monedă

Roger Federer va avea monedă! Guvernul elvețian a decis să emită o monedă cu chipul jucătorului de tenis. Federer devine astfel, prima personalitate în viață care apare pe o monedă elvețiană.

Roger Federer va apăre pe moneda de 20 de franci. Desenul îl arată pregătindu-se să lovească cu backhand-ul. Până acum nici o personalitate în viață nu a mai primit o asemenea recunoștiință în Elveția. Desenul a fost realizat de un gravour Italian, Remo Mascherini.

„Mulţumesc tuturor pentru această onoare incredibilă,” a fost mesajul fostului lider ATP.

Moneda a putut fi comandată online. Peste 55 de mii de cereri au fost înregistrate doar în prima zi. Prima serie va fi comercializată din 23 ianuarie – aproape 100 de mii de monede vor fi puse în circulaţie la un preţ accesibil pentru colecţionari, 30 de dolari bucata. Anul viitor, Roger Federer ar urma să apară pe monedele de 50 de franci.

Federer a apărut și pe un timbru

În 2007, poșta elvețiană a emis un timbru în localitatea sa natală, Basel. În 2012, oraşul german Halle, a dat numele unei străzi după campionul elveţian. Acesta a câștigat aici 10 titluri. Roger Federe, 38 de ani, are un palmares impresionant. A câștigat 103 titluri ATP. Dintre acestea 20 au fost de Grand Slam şi 28 de Masters. A stabilit și un alt record. A stat 310 săptămâni pe primul loc în ierarhia masculine.

Citește și: Poli Iaşi – FCSB 1-2! Dennis Man a dat gol în prelungiri!

Loading...