Redactia.ro
Home » Stil de viață » Felinele din Cartea Recordurilor! Cum arată pisica cu cea mai lungă coadă din lume, dar și cea mai înaltă pisică din lume

Felinele din Cartea Recordurilor! Cum arată pisica cu cea mai lungă coadă din lume, dar și cea mai înaltă pisică din lume

GALERIE FOTO (2)

Când vine vorba despre felinele din Cartea Recordurilor, un bărbat din Statele Unite ale Americii se poate declara de-a dreptul norocos fiindcă a avut patru astfel de exemplare superbe pe această listă. Acum s-a aflat cum arată atât pisica cu cea mai lungă coadă din lume, cât și cea mai înaltă pisică din lume.

Altair se numește pisica ce a reușit să câștige primul loc în topul felinelor cu cea mai lungă coadă, după ce a lui a ajuns la impresionanta lungime de aproximativ 41 de centimetri. Este cea de-a patra felină din aceeași familie care a intrat în Cartea Recordurilor, frații acestui motan, pe numele lor Cygnus, Arcturus și Fenir, deținând și ei recorduri demne de invidiat.

Cum arată pisica cu cea mai lungă coadă din lume

Un bărbat din Statele Unite ale Americii, medicul William John Powers, a reușit să dețină nu mai puțin de patru pisici care au intrat în Cartea Recordurilor. Altair deține încă recordul pentru pisica cu cea mai lungă coadă din lume: aproximativ 41 de centimetri.

Motanul este din rasa Maine Coone și are o blană splendidă, cenușie. La vârsta de cinci ani, pisica medicului din Michigan a reușit să intre astfel în Cartea Recordurilor. Coada lui este cam cât trei telefoane iPhone puse unul lângă altul și depășește cu mai bine de zece centimetri lungimea normală a unei cozi.

Și frații lui Altair au depășit recorduri, Cygnus, Arcturus și Fenir fiind și ei incluși la un moment dat în faimoasa Guiness Book. Stăpânul celor patru feline impresionante, doctorul William John Powers, crede că acest lucru se datorează atât geneticii, cât și unei diete speciale pe care a utilizat-o ca să le aducă la aceste dimensiuni ieșite din comun.

„Și fratele lui Altair, motanul Cygnus, a deținut inițial recordul pentru pisica domestică cu cea mai lungă coadă, așadar trăsăturile genetice au jucat și ele un rol important. Cu toate acestea, am avut patru pisici care au intrat în Cartea Recordurilor, așa că eu bănuiesc că și dieta pe care am conceput-o special pentru ele a contat destul de mult”, a mărturisit medicul, potrivit Daily Mail.

Cum arată pisica cu cea mai lungă coadă din lume, dar și cea mai înaltă pisică din lume
Altair și Fenir au intrat în Cartea Recordurilor

Două dintre pisici au dispărut în urma unui incendiu

Pe lângă cele două pisici cu cozile de o lungime uluitoare, Arcturus și Fenrir au câștigat titlul de cea mai înaltă pisică din lume. Din păcate însă, în urma unui incendiu care au devastat locuința stăpânului lor, Cygnus și Arcturus au dispărut, nemafiind găsite vreodată. În prezent, motanul Fenrir a rămas pe primul loc în acest top cu o înălțime de aproximativ 48 de centimetri.

Cu toate că se bucură pentru recordurile celor patru motani, medicul susține că nu a făcut asta doar ca să aibă niște trofee în casă. În prezent, cele două pisici care au mai rămas cu el după incendiu, Fenrir și Altair, sunt folosite drept pisici terapeutice, care îi ajută pe pacienții cu HIV tratați de William John Powers.

„Atunci când a izbucnit focul, eu eram președintele unui centru de salvare a felinelor. Am vrut să continui să fac o muncă caritabilă cu ajutorul pisicilor. Este mai ușor să le dai oamenilor vești proaste despre starea lor de sănătate atunci când au alături de ele o pisică cu care se pot juca”, a adăugat el.

Sursă foto: Daily Mail

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: