Redactia.ro
Home » Stil de viață » Femeia care a supraviețuit celor Două Războaie Mondiale a murit la 119 ani! A fost cea mai bătrână femeie din lume

Femeia care a supraviețuit celor Două Războaie Mondiale a murit la 119 ani! A fost cea mai bătrână femeie din lume

Cea mai bătrână persoană din lume, Kane Tanaka, a murit în Japonia la vârsta de 119 ani, potrivit unui comunicat transmis de Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale din această țară, citat de CNN.

Kane Tanaka a rezistat războaielor și pandemiilor rezolvând probleme de matematică.

Kane Tanaka s-a născut la data de 02 ianuarie 1903 și a murit la data de 19 aprilie 2022.

Guinness World Records transmite ca a aflat cu tristețe despre moartea lui Tanaka. Ei au precizat că vestea morții acesteia a fost confirmată de consultantul senior în gerontologie Robert Young. Robert Young a ajutat și la confirmarea recordului de cea mai în vârstă persoană în viață în anul 2019.

”A devenit cea mai în vârstă persoană în viață în ianuarie 2019, la vârsta de 116 ani și 28 de zile. Ea este, de asemenea, a doua cea mai în vârstă persoană înregistrată vreodată, după Jeanne Calment, care a trăit până la vârsta de 122 de ani”, au scris cei de la Guinness World Records, pe pagina lor de Twitter.

Guinness World Records a mai declarat că după moartea lui Kane Tanaka ”titlurile de cea mai bătrână persoană în viață și cea mai bătrână persoană în viață (femeie) sunt în prezent investigate”. Urmează ca alte detalii să fie anunțate în timp util.

La începutul acestei luni familia lui Tanaka a declarat că aceasta a fost bolnavă în ultima perioadă. „A tot intrat și ieșit din spital”.

Tanaka s-a născut în anul 1903 și s-a căsătorit la vârsta de 19 ani cu proprietarul unui magazin de orez. Aceasta a lucrat în magazinul familiei până la vârsta de 103 ani.

Tanaka a învins cancerul de două ori, gripa spaniolă din 1918 și a răpus și COVID-ul

Tanaka a supraviețuit cancerului de două ori, celor Rouă Războaie Rondiale, gripei spaniole din 1918, dar și pandemiei de COVID-19.

Jocurile Olimpice de vară de la Tokyo din anul 2020 au fost amânate din cauza pandemiei de COVID-19.

Atunci, Tanaka ar fi trebuit să preia flacăra olimpică în timp ce ar fi trecut prin Shime, în orașul său natal Fukuoka. În cele din urmă, aceasta nu a mai participat din cauza pandemiei de COVID-19.

Tanaka a locuit în ultima parte a vieții sale într-un azil de bătrâni din Fukuoka. Familia ei spunea despre ea că își menținea mintea și corpul sănătoase rezolvând probleme de matematică.

Junko Tanaka, strănepoata femeii, a deschis un cont pe Twitter în luna ianuarie 2020 pentru a celebra viața femeii.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: