Redactia.ro
Home » Știri » Fenomen meteo atipic pe litoralul românesc, în plină vară. Turiștii, complet bulversați

Fenomen meteo atipic pe litoralul românesc, în plină vară. Turiștii, complet bulversați

GALERIE FOTO (2) Fenomen meteo atipic pe litoralul românesc, în plină vară. Turiștii, complet bulversați

Fenomen meteo atipic pe litoralul românesc, în plină vară, azi dimineață. Turiștii abia s-au putut zări pe plajă. Iată imagini incredibile!

Fenomen meteo atipic pe litoralul românesc, în plină vară. Turiștii, complet bulversați

O ceață densă a învăluit litoralul românesc azi dimineață, spre mirarea tuturor celor prezenți. Turiștii au mers să facă plajă, dar au rămas de-a dreptul bulversați în momentul în care au văzut cât de densă este ceața. Vizibilitătatea era sub 200 de metri şi, izolat, chiar și sub 50 de metri, potrivit datelor ANM.

Acest fenomen este asemănător și specific zonelor cu o climă deșertică, cum ar fi Dubai sau America de Sud. Se formează atunci când există o mare diferență de temperatură, apa mării fiind mai rece, iar aerul foarte cald.

„Există o diferență evidente între temperaturile de noapte și zi, în așa fel încât dimineața este posibilă dezvoltarea unui astfel de fenomen, ținând cont și de prezența Mării Negre. Până la urmă, într-adevăr, în sezonul cald, ai o frecvență mai redusă a fenomenelor de ceață mai ales în acea zonă, dar asta nu înseamnă că nu pot să apară, cum s-a întâmplat astăzi” a spus climatologul Roxana Bojariu, la Antena 3 CNN.

Fenomen meteo atipic pe litoralul Fenomen meteo atipic pe litoralul românesc, în plină vară. Turiștii, complet bulversați, în plină vară.
Sursa foto: Antena 3 CNN

Două porturi au fost închise din această cauză. Potrivit meteorologilor, ceața a ținut până la ora 10:00 în judeţul de la marginea mării. Meteorologii anunță temperaturi ridicate și spun că acesta este primul semn pentru ceea ce ne așteaptă în această vară: căldură sufocantă. Canicula poate fi periculoasă chiar dacă suntem la mare.

Efectele nocive ale caniculei

Canicula poate avea o serie de efecte negative asupra sănătății și bunăstării oamenilor, asupra mediului înconjurător și asupra păsărilor și animalelor. Iată câteva dintre cele mai comune efecte ale caniculei:

  1. Probleme de sănătate: Canicula poate duce la o serie de probleme de sănătate, inclusiv deshidratare, insolatie, crize de căldură, epuizare și chiar și deces în cel mai rău caz. Aceasta poate fi deosebit de periculoasă pentru persoanele în vârstă, copii, persoanele cu boli cronice și cei care lucrează sau fac exerciții în aer liber.
  2. Calitatea aerului: Vremea fierbinte poate duce la creșterea nivelurilor de ozon la nivelul solului, ceea ce poate afecta calitatea aerului și poate provoca probleme respiratorii.
  3. Impactul asupra mediului: Canicula poate duce la secetă, incendii de vegetație și stres pentru animalele sălbatice. Poate de asemenea să afecteze agricultura, ducând la recolte slabe și probleme de aprovizionare cu apă.
  4. Infrastructura: Canicula poate afecta infrastructura, inclusiv drumuri, căi ferate și rețele electrice. De exemplu, căldura extremă poate cauza deformarea șinelor de cale ferată și a asfaltului.
adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: