Redactia.ro
Home » Stil de viață » Inedit » Fenomenul exploziv care se întâmplă dacă reîncălzești ouăle fierte la microunde! Cel mai viral trend de pe TikTok VIDEO

Fenomenul exploziv care se întâmplă dacă reîncălzești ouăle fierte la microunde! Cel mai viral trend de pe TikTok VIDEO

Fenomenul exploziv care se întâmplă dacă reîncălzești ouăle fierte la microunde! Cel mai viral trend de pe TikTok VIDEO

Fenomenul exploziv care se întâmplă dacă reîncălzești ouăle fierte la microunde! Iată cel mai viral trend de pe TikTok!

Fenomenul exploziv care se întâmplă dacă reîncălzești ouăle fierte la microunde

Fenomenul care se întâmplă dacă reîncălzești ouăle fierte la microunde a devenit un subiect viral pe platforma TikTok. Utilizatorii postează clipuri în care încălzesc ouăle fierte tari în cuptorul cu microunde și filmează rezultatul exploziv al acestui proces. Aceste videoclipuri au acumulat milioane de vizualizări, captând atenția utilizatorilor din întreaga lume.

În clipurile postate pe TikTok, putem vedea TikTokeri pregătindu-se să taie ouăle fierte tari recent reîncălzite în cuptorul cu microunde. Atunci când oul este străpuns, acesta explodează aproape întotdeauna, ducând la o scenă spectaculoasă. De exemplu, într-un videoclip postat de un utilizator, care a acumulat peste 26 de milioane de vizualizări, explozia a fost atât de puternică încât aceștia au fost nevoiți să se retragă în timp ce un nor imens de abur se ridica din ou. Un alt videoclip, postat pe 13 aprilie și vizionat de 14 milioane de oameni, prezintă două femei care și-au pus oale pe cap pentru a se proteja în timp ce încercau acest trend viral pe TikTok.

Cum funcționează

Deși trendul poate fi nou pe TikTok, știința din spatele motivului pentru care un ou fiert tare explodează atunci când este reîncălzit în cuptorul cu microunde este cunoscută de mai mulți ani. Încă din 2017, Acoustical Society of America a explicat ceea ce se întâmplă atunci când înțepi un ou fiert tare reîncălzit la microunde. Această informație a devenit cunoscută după ce un bărbat a dat în judecată un restaurant în urma unui incident în care a mușcat dintr-un ou fiert tare reîncălzit, susținând că a suferit arsuri și leziuni auditive, conform The New York Times.

Cercetătorii au descoperit că, după ce au reîncălzit aproape 100 de ouă la microunde, gălbenușul unui ou fiert tare poate atinge temperaturi de până la 212 grade Fahrenheit, adică punctul de fierbere al apei. Atunci când fierbi un ou, se formează mici buzunare de apă pe măsură ce proteinele din interiorul gălbenușului se aglomerează, conform Times. Aceste mici buzunare de apă nu au nicio consecință atunci când consumi un ou răcit. Cu toate acestea, atunci când oul este reîncălzit și temperatura gălbenușului crește brusc, aceste buzunare de apă pot începe să fiarbă, ceea ce duce la o explozie potențială.

Exploziile rezultate nu sunt deloc silențioase. Potrivit aceluiași raport, explozia unui ou fiert tare la microunde poate atinge până la 133 de decibeli, ceea ce este cu 30 de decibeli mai puțin decât o explozie de pușcă. Cu toate acestea, acest fapt nu îi descurajează pe TikTokeri să încerce acest trend viral. Ei sunt extrem de entuziasmați de ouă și de potențialul lor de a aduna milioane de vizualizări pe platformă.

Cu toate că videoclipurile postate pe TikTok au devenit virale și atrag atenția, este important să menționăm că acest trend prezintă riscuri pentru siguranța utilizatorilor.

Sursa foto: Captură video

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: