Redactia.ro
Home » Stil de viață » Fiecare minut pe internet în 2020: 1 milion USD cheltuiți și alte date impresionante

Fiecare minut pe internet în 2020: 1 milion USD cheltuiți și alte date impresionante

Oamenii sunt tot mai apropiați de mediul online, petrecând din ce în ce mai mult timp pe internet, unde își mută activități pe care le desfășurau în mod tradițional în mediul offline. De la socializare și comunicare la informare, de la plăți facturi și încheiere contracte până la shopping online, de la muncă online la dezvoltarea unor noi afaceri, totul se întâmplă online tot mai intens. Anul 2020 a confirmat trendul din anii precedenți, dar distanțarea fizică socială necesară în contextul pandemiei a impulsionat și mai puternic creșterea timpului petrecut pe internet. 

Toate cifrele cresc atunci când vine vorba de mediul online, după cum arară date compilate de Visual Capitalist, conform economica.net. Astfel, în medie, un minut pe internet în 2020 presupune 1 milion de dolari americani (USD) cheltuiți de utilizatori. Este o medie, la fiecare 24 de ore rezultând astfel sume absolut colosale – aproape 1,5 miliarde USD. Comerțul electronic crește puternic și în România, în dauna retailului offline. Dacă în SUA cei de la Amazon expediază 6500 de pachete / minut, în țara noastră comercianții anunță evoluții de zeci de procente ale comenzilor înregistrate online.

Dezvoltatorii de servicii online, aplicații, magazine online și orice alte produse digitale sunt nevoiți să investească masiv în upgrade-ul de tehnologie, pentru a-și putea dezvolta afacerile în linie cu creșterile provocate de valurile de utilizatori tot mai activi. Inclusiv firmele de găzduire web se bucură de cereri în creștere, pentru că traficul online solicită resurse mai multe pe serverele din data centere. Thc.ro a anuntat recent instalarea unor linii de internet de mare viteza care conecteaza propriul data center de 100 Gbps.  Iată spre exemplu doar Netflix, popularul serviciu care oferă acces la filme și seriale: 400.000 de ore de video sunt transmise pe platforma sa către utilizatori, în fiecare minut. În cazul YouTube, se ajunge la 500 de ore de video încărcate de utilizatori în fiecare 60 de secunde.

Comunicarea este foarte importantă pentru oameni, mai ales în situația restricțiilor legate de socializarea clasică. Drept rezultat, 41 de milioane de mesaje sunt trimise în fiecare minut pe WhatsApp la nivel global. Se adaugă de asemenea 147.000 de fotografii pe Facebook și cam tot atâtea mesaje transmise prin acest serviciu de comunicare online. Tot în 60 de secunde, peste

200.000 de persoane accesează Zoom, iar aproximativ 70.000 de CV-uri sunt transmise pe LinkedIn. Tik Tok, poate rețeaua socială cu cea mai mare creștere în ultima perioadă, înregistrează peste 2700 de noi instalări în fiecare minut.

Anul 2020 a fost benefic marilor dezvoltatori de tehnologie precum Google, Facebook și Amazon, dar și producătorii de device-uri (mai ales Apple) au avut o evoluție foarte bună. Drept dovadă, poate fi urmărită evoluția acțiunilor bursiere ale acestor companii. Putem aminti și de alte vedete precum Tesla, Zoom, PayPal, dar și emitenții de carduri MasterCard și Visa.

În România, tot mai multe persoane nu doar că au acces la internet de mare viteză (fix și mobil), ci chiar descoperă avantajele utilizării intense ale serviciilor online. Persoane de toate vârstele, din toate categoriile sociale, ajung să comunice online și chiar să facă achiziții pe internet. Evoluția este de așteptat să continue și în anii viitori. Generația Z va deveni în curând capabilă să aibă resurse financiare mai mari (pe măsura creșterii vârstelor și implicare în piața muncii) și cu siguranță copiii de astăzi vor utiliza internetul intensiv în absolut orice aspect legat de viața lor.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: