Redactia.ro
Home » Stil de viață » Fii mai aproape de natură în Arieșeni, încarcă-ți bateriile în Țara Moților

Fii mai aproape de natură în Arieșeni, încarcă-ți bateriile în Țara Moților

Comuna Arieșeni este situată la poalele munților Apuseni, la granița dintre județele Alba și Bihor, având o altitudine de 1000 de metri. Locația se află în topul căutărilor turistice atât în perioada verii, când locul este o oază de liniște și relaxare din stresul cotidian, cât și iarna, pe pârtia de schi Vârtop Arieșeni.

Arieșeni abundă în peisaje montane care îți taie răsuflarea, fiind locul perfect pentru momentele în care vrei să te deconectezi de jungla urbană, încărcându-te de energie și vitalitate.

Obiective turistice pentru o vacanță de neuitat

Dacă vizitezi Arieșeni, Peștera Scărișoara este un obiectiv turistic pe care trebuie să îl bifezi neapărat. Peștera sau Ghețarul de la Scărișoara reprezintă elementul cel mai important al sistemului carstic Scărișoara, fiind situat la 15 km de Arieșeni.

Din cauza faptului că ghețarii intră într-un proces de topire în perioada verii, este recomandat ca peștera să fie vizitată iarna. Peștera Scărișoara este prima peșteră din România declarată monument al naturii, în anul 1938.

Alte obiective turistice ce merită a fi vizitate în proximitatea zonei Arieșeni

Peștera Poarta lui Ionele, Peștera Porțile Bihorului, Groapa Ruginoasă, Peștera Urșilor sau Casa memorială a lui Avram Iancu sunt destinațiile preferate de turiști. Toate sunt extrem de apreciate de cei care au ajuns în Arieșeni.

Pentru cei ce vor să se simtă mai aproape de Dumnezeu în aceste ținuturi feerice, se recomandă vizitarea mănăstirilor Lupșa și Posada. Dacă vrei să guști din plin tradițiile românești, în perioada verii poți vizita Târgul de Fete de pe muntele Găina. Târgul are loc în preajma zilei de Sfântul Ilie, muntele Găina fiind locul de cununie al tinerilor îndrăgostiți.

De asemenea, pentru cei ce vor să se aventureze în împrejurimile locului, un alt punct turistic de neratat îl reprezintă Cetățile Ponorului din platoul Padiș. Acesta este cel mai mare complex carstic din România, fiind supranumit Everestul speologiei românești.

 

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini