Redactia.ro
Home » Știri » Fiica lui Alexander Dughin, asasinată lângă Moscova! Cum a ocolit „creierul lui Putin” atacul cu maşină-capcană

Fiica lui Alexander Dughin, asasinată lângă Moscova! Cum a ocolit „creierul lui Putin” atacul cu maşină-capcană

Alexander Dughin

Alexander Dughin, considerat „ghidul spiritual” al lui Vladimir Putin, a scăpat de un atac cu maşină-capcană, atentat în care însă şi-a pierdut viaţa fiica sa, Daria, de 30 de ani.

Filosoful rus a schimbat maşinile cu fiica sa în ultimul moment sâmbătă seara. Cei doi au fost oaspeţi de onoare la festivalul „Tradiția” de la muzeul Pușkin din Bolshiye Vyazyomy, regiunea Moscovei şi plănuiseră să plece împreună, potrivit violonistului Peter Lundstrem.

Alexander Dughin era adevărata țintă a asasinatului

Dar Dughin a urcat într-un alt vehicul şi, fără să ştie, a ocolit astfel tentativa de asasinat, potrivit rapoartelor. Câteva minute mai târziu, filosoful de extremă-dreapta a fost fotografiat ţinându-şi mâinile în cap îngrozit, în timp ce se uita la urmările exploziei.

Daria a murit pe loc, după ce autoturismul Toyota Land Cruiser Prado în care se afla a explodat.

Presa locală a etichetat rapid explozia drept o tentativă de asasinat asupra autorului rus, iar Denis Puilin, liderul autodeclaratei Republici Populare Doneţk, a susţinut că Dugin a fost ţinta vizată.

Fiica lui Dughin, pe lista neagră a Occidentului

Pe 4 iulie, fiica lui Dughin a intrat sub sancțiuni britanice. Guvernul a trecut-o pe lista persoanelor sancționate dat fiind faptul că aceasta contribuția la propaganda pro Putin și susținând demersul invadării Ucrainei.

Daria Dughina era succesoarea muncii tatălui ei, în ultimii ani a ținut prelegeri la diferite universități și a promovat ideile de „eurasiatism” pe rețelele de socializare.

Celebrul ei tată nu are niciun rol oficial în guvern, dar se spune că este un prieten apropiat şi un consilier extrem de influent al preşedintelui rus. El a co-fondat Partidul Naţional Bolşevic în 1993, înainte de a deveni o figură fascistă proeminentă şi susţinător al lui Putin. El a cerut de multă vreme o invazie a Ucrainei şi crede că Moscova are dreptul de a conduce toată Europa şi Asia.

Politicienii ruși au explodat după ce a fost ucisă Daria Dughina

Mai mulți politicieni ruși au reacționat duminică, 21 august, în urma veștii că fiica lui Aleksander Dughin a murit după ce mașina în care se afla a explodat pe o șosea de lângă Moscova.

„Teroriștii regimului ucrainean, încercând să-l elimine pe Aleksander Dughin, i-au aruncat în aer fiica… Într-o mașină. Binecuvântată amintirea Dariei, este o adevărată rusoaică!”, a scris liderul separatiștilor pro-ruși din regiunea Donețk, Denis Pușilin pe Telegram.

„Ne ucid copiii – liniile roșii au fost depășite de multe ori! În regiunea Moscovei, Daria Dughina a fost ucisă cu răutate – o mașină cu o fată a fost aruncată în aer. Nu mă îndoiesc că acest lucru a fost făcut de teroriștii UGIL – statul ucrainean Ivano-Frankivsk și Liov. Ținta ar putea fi atât Dasha, cât și tatăl ei, Aleksander Dughin”, a scris Vladimir Rogov, un membru al administrației instalate de Moscova în Zaporojie.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: