Redactia.ro
Home » Știri » Fiica unui pacient mort la Spitalul Sfântul Pantelimon din Bucureşti a ieșit la atac: ”Tatăl meu a fost ucis!”

Fiica unui pacient mort la Spitalul Sfântul Pantelimon din Bucureşti a ieșit la atac: ”Tatăl meu a fost ucis!”

Spitalul Sfântul Pantelimon din București este în centrul unei controverse majore după ce au fost raportate mai multe decese suspecte pe secția de Anestezie și Terapie Intensivă (ATI). În ultimele zile, numărul morților suspecte a ajuns la 17, stârnind îngrijorări serioase și atrăgând atenția autorităților naționale.

Printre vocile care cer răspunsuri se numără și Claudia Dinu, fiica lui Marin Dinu, un bărbat de 67 de ani care a decedat subit la o zi după ce a fost internat în această secție.

Declarația fiicei unui pacient mort la Spitalul Sfântul Pantelimon

Marin Dinu a fost internat pe data de 3 aprilie 2024 și a murit a doua zi, un caz care nu este izolat, având în vedere recenta serie de decese înregistrate pe aceeași secție. Claudia Dinu, îndurerată și în căutare de răspunsuri, a organizat astăzi un protest în fața spitalului, cerând clarificări și răspundere din partea administrației spitalului.

„Am venit la dumneavoastră pentru că nu am linişte. Nu ne-au permis nici să îl vedem, nici în vizită, nici la ora vizitei, nu ne-au dat voie să intrăm. N-a vrut să stea nimeni de vorbă cu noi. Pe mama mea au jignit-o, au înjurat-o şi i-au zis: pleacă de aici că nu ai voie.

Pe data de 3 aprilie l-au luat de jos, de aici de la Camera de Gardă, l-au dus la etajul patru, l-au ţinut în seara aceea, iar a doua zi l-au mutat la etajul doi. Şi atunci s-a întâmplat ce s-a întâmplat. De la spital, mi-au spus că nu e nevoie de autopsie, că deja ştim cauza morţii lui, că era bolnav. Mi-au trecut foarte multe (n.r. diagnostice) pe certificatul de deces.

Nu ştiu să vă spun, pentru că nu cunosc. L-am înmormântat duminică, dar nu avem linişte pentru că ştim că tata a supravieţuit ani de zile cu boala asta şi eu cred că mai trăia.

Eu l-am adus bine, el până în ultimul moment, înainte cu două ore să moară a spus: luaţi-mă că mă omoară, ţipa luaţi-mă că mă omoară. Şi dânsele l-au legat de mâini şi de picioare. Am înţeles că l-au chinuit foarte mult, nu am avut cu cine să vorbim de aici pentru că ne-au gonit, ne-au jignit.

El a venit tensiunea 24 cu 7 şi ne-au spus că nu îi scade şi ne-au spus că o să îl ajute la Terapie Intensivă. Merg oriunde, dar vreau adevărul pentru că eu sunt conştientă şi ştiu că tatăl meu a fost ucis. Nu am mers până acum pentru că nu eram sigură, pentru că pe noi nu ne bagă nimeni în seamă, noi suntem nişte oameni de rând. Eu am văzut la ştiri, pe internet, şi atunci am văzut că s-a vorbit de tatăl meu. N-am putut să rabd. Am venit pentru că vreau să iasă adevărul la iveală”, a declarat Claudia Dinu.

Alexandru Rafila a ajuns de urgență la Spitalul Pantelimon

În contextul acestor evenimente tragice, Alexandru Rafila, Ministrul Sănătății, a vizitat personal Spitalul Sfântul Pantelimon pentru a discuta cu echipa Corpului de Control al Ministerului Sănătății și cu directorii spitalului. Scopul vizitei a fost de a evalua situația și de a supraveghea ancheta în curs. Rafila a subliniat importanța transparenței și a unei investigații amănunțite pentru a determina cauzele acestor decese neașteptate.

Ancheta privind decesele de la ATI a stârnit o reacție largă, atât în rândul publicului cât și al profesioniștilor din domeniul medical. Mulți se întreabă dacă standardele de îngrijire și protocoalele medicale au fost respectate, iar răspunsurile ar putea avea implicații profunde pentru întregul sistem de sănătate.

„Avem o responsabilitate, prima este pentru pacienți și să fie foarte clară chestiunea aceasta. Noi răspundem pentru calitatea îngrijirilor și pentru siguranța pacienților. Cea de-a doua, care este la fel de important într-un anumit context, este legată de prestigiul profesional și de siguranța exercitării profesiei de către medici.

Lucrul acesta este foarte important, pentru că pe bază pe baza apărării prestigiului profesional, pe baza încrederii pe care oamenii o au în medici, și satisfacția pacienților și siguranța serviciilor, deci se echilibrează. Cele două nu pot funcționa una fără alta.

Nici medicii nu pot lucra cum trebuie fără încrederea pacienților, nici pacienții nu pot primi servicii de bună calitate dacă nu au încredere medici. Deci trebuie să înțelegem că nu discutăm despre tabere opuse, medici și pacienți, discutăm despre medici și pacienți. Împreună pot să dea coerență”, a declarat ministrul.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: