Redactia.ro
Home » Stil de viață » Filmul românesc care a revoluționat BOR! Preoții îl consideră o jignire la adresa celor sfinte

Filmul românesc care a revoluționat BOR! Preoții îl consideră o jignire la adresa celor sfinte

Filmul românesc care a revoluționat BOR! Preoții îl consideră o jignire la adresa celor sfinte

Unul dintre cele mai în vogă filme ale momentului a revoluționat Biserica Ortodoxă Română imediat ce a apărut pe Neflix. Este o producție plină de umor, dar despre care preoții cred că este o jignire la adresa celor sfinte, mult prea departe de realitate. A revoluționat instituția și a atras o mulțime de critici.

Filmul pe care BOR l-ar interzice

Este vorba despre un film apărut încă din 2017, care face ravagii și acum pe Netflix. Stârnește hohote de râs tuturor celor care îl vizionează și a primit o mulțime de premii de-a lungul timpului. Deși este foarte apreciat, a primit și o mulțime de critici.

Este vorba despre Ghinionistul, care îl are ca protagonist pe Gabi, un tânăr care trebuie să facă față unor provocări grele. Cea mai dificilă este, însă, lupta cu credința și tentațiile adolescenței. În peliculă mai apare și un preot, care este convins că rolul Bisericii în societate joacă un rol foarte important și vrea să îi aducă pe tineri pe calea cea dreaptă. Metodele sale, însă, sunt departe de cele propovăduite de preoții din zilele noastre.

Din acest motiv, BOR consideră că regizorul a apelat la exagerare prea mult și a pus credința într-o lumină proastă.

„Acest fapt a venit din dorința mea și a echipei de a crea o experiență cinematografică diferită de filmul tradițional românesc. Apreciez minimalismul, îi înțeleg sensul, nu sunt neapărat un consumator al filmului minimalist. Mi-am dorit un alt tip de cinema și am avut ambiția – eu și echipa mea – să încălcăm cât mai multe reguli ale așa-zisului film minimalist, să avem un decupaj cât mai complex, să avem acțiune, să avem muzică, să avem culoare”, a afirmat regizorul Daniel Sandu.

State de România joacă în Ghinionistul

Printre actorii care joacă în Ghinionistul se numără și celebrul State de România, Gheorghe Vișu. Actorul este foarte încântat de rolul pe care îl are în această producție și spune că i se potrivește mănușă. Consideră că a fost cu adevărat o provocare să ia parte la proiectul care s-a desfășurat pe repede înainte și care a ajuns să se bucure de un succes formidabil în timp record.

„Un scenariu scris foarte frumos. Era foarte incitant rolul, într-o comedie de situație care nu cerea decât să te implici bine de tot în situația respectivă. Am filmat în niște locuri superbe. Provocările au fost că a trebuit să filmăm repede, fără bani, într-o navetă continuă între București și Reșița”, a spus Gheorghe Visu, conform aarc.com.

Distribuția completă a filmului este compusă din Radu Gabriel, Sânziana Tarța, Codin Maticiuc, Diana Dumitrescu, Vlad Logigan. În film îi mai întâlnim și pe cunoscuții Levent Sali, Ruby, Augustin Viziru, Dorian Popa, Virgil Ianțu și Gheorghe Visu.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: