Redactia.ro
Home » Știri » Fina lui Liviu Dragnea, Sevil Shhaideh, „out” de la Petrom

Fina lui Liviu Dragnea, Sevil Shhaideh, „out” de la Petrom

Sevil Shhaideh

Sevil Shhaideh va fi dată afară din consiliul de supraveghere al Petrom, la solicitarea ministrului Energiei. Shhaideh este fina lui Liviu Dragnea și fost vicepremier. Este, de asemenea, fost ministru al Dezvoltării Regionale şi propunerea iniţială a PSD pentru funcţia de premier.

Ea face parte de mai mulți ani din consiliul de supraveghere al Petrom, unde statul deține 20,64% din acțiuni.

Noul ministru al Energiei, Virgil Popescu, a trimis o solicitare către OMV Petrom pentru organizarea unei adunări a acționarilor, la o dată ce va fi comunicată ulterior, în care să se decidă revocarea lui Sevil Shaiddeh din boardul companiei petroliere, scrie Ziarul Financiar, citat de Mediafax.

Candidat surpriză! Pe cine vrea să arunce PNL în lupta pentru Primăria Capitalei

Astfel, OMV Petrom îşi convoacă acţionarii pe marginea acestui subiect, respectiv revocarea lui Sevil Shhaideh şi alegerea unui nou membru, dar în documentul publicat la bursă nu se menţionează data la care trebuie să se întâlnească acţionarii, cel mai probabil acest lucru urmând a fi publicat în perioada următoare.

ZF a scris la începutul lunii decembrie că Sevil Shhaideh urmează să fie revocată de la Petrom ca urmare a schimbării Guvernului şi a faptului că nou premier Ludovic Orban a menţionat de mai multe ori că vrea “depesedizarea” companiilor din România.

Durata mandatului noului membru este propusă de ministrul Energiei să fie până la 28 aprilie 2021.

Sevil Shhaideh, propunerea PSD pentru funcția de premier

Sevil Shhaideh a fost prima persoană pe care Liviu Dragnea i-a propus-o președintelui Klaus Iohannis ca să ocupe funcția de premier, în decembrie 2016, după alegerile parlamentare.

Liviu Dragnea a precizat că atunci când a făcut această propunere a avut în vedere o persoană care să-i dea garanția că îndeplinește condițiile necesare pentru a pune în aplicare un proiect.

Preşedintele Klaus Iohannis a refuzat propunerea PSD-ALDE de premier, în persoana lui Sevil Shhaideh și a cerut celor două partide să facă altă propunere. În replică. Liviu Dragnea a spus atunci că, dacă PSD și ALDE ajung la concluzia că se impune suspendarea președintelui, nu va avea „nicio ezitare”. Acest lucru însă nu s-a întâmplat, iar PSD l-a propus pe Sorin Grindeanu care a și ocupat pentru scurtă vreme funcția de prim-ministru.

Etichete: