Redactia.ro
Home » Știri » Firea, acuzații grave la adresa lui Orban: „Este egal cu Liviu Dragnea”

Firea, acuzații grave la adresa lui Orban: „Este egal cu Liviu Dragnea”

Firea

Primarul general al Capitalei Gabriela Firea îl amenință pe premierul Ludovic Orban cu plângerea penală pentru abuz în serviciu, dacă nu aprobă suplimentarea bugetului Capitalei. Aceleași acuzații i le aduce și ministrului Finanțelor, Florin Câțu.

Firea a subliniat că pentru ea „Ludovic Orban este egal cu Liviu Dragnea”. Gabriela Firea îi transmite premierului că solicită acești bani de la Guvern pentru a achita servicii de utilitate publică, absolut necesare cetățenilor, adăugând că „cele 100 de milioane de lei primite de la fostul Guvern, din Fondul de rezervă, s-au dus către Elcen, pentru plata facturii la termoficare”.

Precizările vin după ce premierul Ludovic Orban a calificat, vineri, drept o ”neobrăzare” din partea Primăriei Capitalei să mai solicite bani din Fondul de rezervă aflat la dispoziţia Guvernului, subliniind că această cerere nu va fi acceptată, potrivit Antena 3.

Criza care va declanșa alegerile anticipate. Când ar putea fi demis Guvernul Orban

„Observ ca Domnul Orban recidiveaza. Persista in a transmire, cu ura si incrancenare, informatii eronate despre mine si Primaria Capitalei. Ii atrag atenția domnului prim-ministru că Bugetul National nu este bugetul lui pe persoana fizica.

Sa nu-l confunde cu propriile buzunare. Si sa nu uite ca functiile sunt trecatoare. In calitate de primar general al Municipiului București sunt obligata de lege si onorata să îi reprezint pe locuitorii din Capitala.

În cazul în care Guvernul Orban nu va da curs solicitării noastre, atunci îi informez că vom formula plângeri penale pentru abuz în serviciu pe numele domnului prim-ministru și pe numele ministrului Finanțelor Publice, precum si pe cele ale functionarilor publici care vor valida un buget ilegal pentru Primaria Capitalei, care va fi pusa in situatia sa nu poata achita subventia la tranportul public in comun, energie termica, cheltuielile cu cele 19 spitale, creditele contractate in trecut de alti primari (de dreapta), continuarea investitiilor urgente in infrastructura pentru fluidizarea traficului, deja demarate”, scrie Gabriela Firea pe Facebook.

Gabriela Firea a subliniat că Ludovic Orban este egal cu fostul președinte PSD Liviu Dragnea, precizânt că „se răzbună pe locuitorii Bucureștiului pentru a lovi politic în persoana primarului general”.

Taxa pentru mașinile poluante din București, amânată. Anunțul făcut de Gabriela Firea

„Nu poți duce intentionat un oraș de talia Bucureștiului în faliment doar pentru răzbunări politice mărunte și pentru a ascunde sub preș incompetența premierului și a guvernului pe care îl conduce. Le reamintesc guvernanților că Primăria Municipiului București este singura din tara care, prin efectul legii, nu colectează taxe și impozite locale și ne finanțăm doar din procentul pe Impozitul pe venitul global colectat de Ministerul de Finanțe, din banii bucurestenilor. Cerem ce ni se cuvine!

Cele 100 de milioane de lei primite de la fostul guvern, din Fondul de rezerva, s-au dus instantaneu la Elcen, pentru plata facturii la termoficare. Cat priveste infiintarea companiilor municipale, aceasta a fost o necesitate absoluta, pentru a inlatura capusele – unele chiar peneliste -, de la Bugetul Primariei Capitalei.

Anunț-bombă! Sistemul de termoficare al Capitalei funcționează nelegal

Prin infiintarea companiilor am facut economii la buget si am lucrat rapid si la preturi corecte pentru cetateni. Sumele vehiculate ca fiind bugete de “nabab” de catre Domnul Orban nu sunt reale. Ii recomand premierului sa consulte sursele publice de informare, sa ma invite la o audienta pentru a-i dovedi cu documente ca am dreptate si sa nu se mai lase dezinformat de consilieri incapabili sau de titluri toxice de pe retelele de socializare”, a mai subliniat primarul Capitalei.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: