Redactia.ro
Home » Homepage » Criza care va declanșa alegerile anticipate. Când ar putea fi demis Guvernul Orban

Criza care va declanșa alegerile anticipate. Când ar putea fi demis Guvernul Orban

Guvernul Orban

Guvernul Orban ar putea fi demis la începutul anului viitor, susțin surse parlamentare, dacă va modifica legislația electorală astfel încât alegerea primarilor să se facă în două tururi.

UDMR va vota o moțiune de cenzură dacă este introdus votul în două tururi la alegerile locale, a anunțat vineri liderul deputaților UDMR, Korodi Attila.

„Este foarte probabil să înfruntăm Guvernul. Pe de o parte, ar putea duce la căderea guvernului, iar pe de altă parte, este sigur că decizia va fi respinsă de către Curtea Constituțională. Sunt sigur că vom găsi suficienți în Parlament care să ne sprijine”, a declarat Korodi Attila.

PSD Cluj, gest umanitar pentru cel mai sărac premier

Liderul deputaților UDMR susține că PNL ar putea să provoace deliberat căderea propriului guvern pentru a convoca alegeri anticipate. „Bănuim că PNL, modificând legea electorală prin angajarea răspunderii, intenționează să provoace căderea guvernului conducând la alegerile parlamentare anticipate solicitate de Klaus Iohannis, printr-o criză guvernamentală”, a mai spus Korodi, potrivit digi24.ro.

Asumarea răspunderii sau emiterea unei Ordonanțe de Urgență pentru un astfel de proiect va declanșa criză politică în urma căreia, în primăvară, ar putea fi organizate alegeri parlamentare anticipate.

Cum se poate ajunge la anticipate

Guvernul Orban ar putea fi demis cu voturile PSD, UDMR și cu votul parlamentarilor minorităților naționale controlați de PSD. În total, PSD, UDMR și cei 7 deputați ai minorităților ar stânge 239 de voturi, față de cele 233 de voturi necesare pentru adoptarea unei moțiuni de cenzură.

Dacă guvernul este demis, președintele poate face două propuneri consecutive de premier care să fie respinse de Parlament, după care pot fi declanșate anticipatele.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: