Redactia.ro
Home » Homepage » Firea, ANUNȚ de ultimă oră privind MAJORAREA tarifului la transportul în comun din Capitală

Firea, ANUNȚ de ultimă oră privind MAJORAREA tarifului la transportul în comun din Capitală

firea

Primarul General Gabriela Firea dă asigurări că nu va fi majorat tariful la transportul public din Capitală. Anunțul edilului vine la o zi după ce Societatea de Transport București a anunțat că dorește să dubleze prețul călătoriilor cu tramvaiul, autobuzul și troleibuzele din București.

„Este o propunere pe care noi am făcut-o de mai mult timp, având în vedere investițiile pe care STB le-a făcut în ultima perioadă. Este o propunere de dublare a tarifului, la 2,5 lei, făcută în urma unor studii de piață”, a explicat, miercuri, directorul general al STB Andrei Creci.

Firea susține însă că nu va exista o majorare a tarifului de călătorie la transport în comun din Capitală. „Nu se pune problema să majorăm tariful pentru transportul public de călători. Nu am discutat niciodată să luăm această măsură de dublare sau de triplare a costului biletului pentru a se circula cu autobuzul, cu tramvaiul sau cu troleibuzul ori abonamentul”, a declarat Gabriela Firea, potrivit romaniatv.net.

Prețul biletului de călătorie e același de 11 ani

Creci a mai spus miercuri că preţul biletului de călătorie nu a mai fost majorat de 11 ani. La momentul actual, un bilet de transport în București costă 1,3 lei.

„Din punct de vedere al tarifelor eu aş spune că suntem pe locul I, adică avem cele mai mici tarife. Este clar însă că nu suntem cei mai costisitori operatori de transport din Europa, costisitori ca preţ de exploatare, ne situăm undeva pe la mijlocul clasamentului. Şi nici măcar nu suntem cei mai costisitori ca valoare a subvenţiei, care de anul trecut se cheamă compensaţie.

În orice oraş civilizat unde există transport în comun, municipalitatea este cea care subvenţionează într-o formă sau alta transportul public, pentru că, prin natura sa, acesta nu este profitabil din punct de vedere economic.

Nu s-a dovedit profitabil nicăieri, iar unele municipalităţi din Europa au chiar gratuitate absolută la transportul public, deci primăria suportă cheltuielile. Ceea ce nu e cazul la noi”, a spus șeful STB, într-un interviu pentru Agerpres.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: