Redactia.ro
Home » Știri » Fiul cel mic al lui Ion Dolănescu are mari șanse să ajungă vicepreședintele statului Costa Rica. Ce lovitură a dat Dragoș Dolănescu înainte de alegeri

Fiul cel mic al lui Ion Dolănescu are mari șanse să ajungă vicepreședintele statului Costa Rica. Ce lovitură a dat Dragoș Dolănescu înainte de alegeri

Fiul cel mic al lui Ion Dolănescu are mari șanse să ajungă vicepreședintele statului Costa Rica. Ce lovitură a dat Dragoș Dolănescu înainte de alegeri

Dragoș Dolănescu este în centrul atenției în ultima perioadă în Costa Rica. Fiul cel mic al lui Ion Dolănescu are mari șanse să devină vicepreședintele acestui stat. 

Fiul cel mic al lui Ion Dolănescu are mari șanse să ajungă vicepreședintele statului Costa Rica

Numele lui Dragoș Dolănescu se află pe prima pagină a publicațiilor din Costa Rica, după ce a dat peste cap calculele electorale. Fiul cel mic al celebrului Ion Dolănescu a făcut o mișcare considerată extrem de inteligentă în perspectiva alegerilor prezidențiale care vor avea loc anul viitor. Dragoș Dolănescu este în prezent deputat în Parlamentul din Costa Rica.

Strategia fiului lui Ion Dolănescu pare că a funcționat! Până săptămâna trecută, acesta era un deputat independent. La începutul acestui an, el a demisionat din Partidul Republican, acuzând presiuni ale fostului președinte Calderon Fournier. Pe 29 iulie, el a anunțat lansarea unei noi formațiuni politice Costa Rica Justa (CRJ) însă marea surpriză a venit o zi mai târziu.

Dragoș Dolănescu și-a anunțat candidatul la alegerile prezidențiale. Acesta este Ronaldo Araya Monge, om politic cotat cu 18% din intenția de vot și cu a doua șansă la alegerile de anul viitor. În cazul în care Araya va ajunge președinte al statului, șansele cele mai mari pentru fotoliul de vicepreședinte le are Dragoș Dolănescu, prin prisma faptului că este liderul partidului care va câștiga alegerile.

Ronaldo Araya Monge are 73 de ani și este nepotul fostului președinte costarican Luis Alberto Monge. El a mai candidat în 2002 pentru alegerile prezidențiale din partea Partidului Liberal, însă a pierdut la limită. Deși era văzut ca favorit în cursa internă pentru desemnarea unui candidat la președinție, liberalii au preferat un alt politician, Jose Maria Figueres Olsen. Araya s-a arătat dezamăgit de decizie și a decis să plece de la liberali și să i se alăture lui Dragoș Dolănescu în lansarea unei noi forțe politice în Costa Rica.

Ce spune Dragoș Dolănescu despre mutarea aceasta

Conform ultimelor sondaje, candidatul lui Dolănescu este mai bine cotat decât cel al liberalilor. Este la doar 4 procente diferență de principalul favorit, Fabricio Alvardo.

”Asta e foarte bine… Iar campania elctorală nici măcar nu a început”, a declarat Dragoș Dolănescu pentru El Mundo.

Dragoș a fost întrebat dacă vizează un fotoliu de vicepreședinte. De asemenea, aceasta a fost întrebat și dacă va merge în această formulă alături de Araya.

”O să decidem asta după o analiză amănunțită. Mereu am spus că partidul CRJ nu este creat pentru a mă propulsa pe mine. Partidul este o platformă deschisă oamenilor cei mai capabili să ocupe poziții de candidați. Dacă există astfel de oameni care pot să servească mai bine obiectivelor noastre, sunt bineveniți aici. Nu este o condiție obligatoriu să mă aflu în formula electorală pentru alegerile prezdențiale”, a mai declarat Dragoș Dolănescu pentru El Mundo, lăsând să se înțeleagă că nu exclude deloc această variantă.

Etichete: