Redactia.ro
Home » Știri » Fiul jurnalistului Dorin Chioțea, lovit de o mașină. SMURD-ul a întârziat să-l preia

Fiul jurnalistului Dorin Chioțea, lovit de o mașină. SMURD-ul a întârziat să-l preia

Jurnalistul TVR Dorin Chioțea trece prin momente dificile. Fiul jurnalistulu, în vârstă de 4 ani, a suferit un cumplit accident. Copilul se află în stare gravă în spital.

 

Copilul este internat în stare gravă

Fiul jurnalistului Dorin Chioțea se află în stare gravă la spital, după ce a fost lovit de o mașină. Medicii încearcă să îl stabilizeze. Celebrul om de televiziune a anunțat, marți seară, printr-o postare pe pagina de Fcebook, că fiul său a fost victima unui accident și că se află în stare gravă la spital. Acesta s-a declarat revoltat, în primă fază, de întârzierea cu care Ambulanța a ajuns la fața locului.

„Covid-ul işi cere tributul în multe minute. 26 de minute a durat de la apel 112 până a venit echipajul (de la Otopeni!), dar avem noroc de oameni dedicaţi şi o ambulanţă complet dotată. Poliţia a venit în 45 sec. În 2 min erau 3 echipaje. De 20 min fiul meu cel mic zace accidentat grav pe caldarâm şi SMURD NU MAI VINE!”, a scris Chiorţea pe contul său de Facebook.

Jurnalistul a mulțumit cadrelor medicale

Ulterior, jurnalistul a postat un alt mesaj în care a mulțumit cadrelor medicale care au intervenit pentru a-l salva pe cel mic și povestește clipele de groază prin care a trecut. Fiul jurnalistuluia  fost dus de urgență la spital și a fost operat. Atât jurnalistul cât și soția acestuia au fost panicați când au văzut tragicul accident. Jurnalistul crede că are un copil puternic, dar a cerut ca toți să se roage pentru fiul lui.

„In cea mai grea noapte din viata mea vreau sa multumesc medicilor pentru lupta lor. Mi-am vazut fiul de 4 ani si jumatate intins pe caldaram, in frigul acestei toamne tarzii, dupa ce Carmen urla din toate celulele ei ca ne moare copilul lovit de o masina. In primele doua minute Victor nu a miscat, nu a spus nimic. Inert ca o cârpă era. Apoi a început să plângă horcăind, cu sangele siroind. I-am vazut fruntea crăpată, piciorul stâng răsucit, genunchiul drept tăiat.

Aveam senzaţia că se scurge viaţa din el si tot ce puteam să fac era să-l păstrez nemişcat. Aşa am făcut cunostinta cu oroarea neputintei. Au trecut 26 de minute până când a sosit ambulanta SMURD. In timpul acesta – cand cred ca am devenit mai batran cu 26 de ani – am găsit ceva luciditate sa postez pe facebook o poza poate oribila, dar despre care am gandit ca poate face minuni, poate grabi lucrurile. Si, oricat de paradoxal ar parea, le-a grabit pt ca sute de colegi si de prieteni s-au mobilizat, au sunat la toate cunostintele posibile. Nu voi avea niciodata cuvinte si sentimente sa le multumesc indeajuns

. Iar din neant, în acea singurătate teribila, a aparut langa mine venind de nicaieri doctorita Ioana Nicolau, pediatru la Spitalul Grigore Alexandrescu. Nu am vazut-o in viata mea. Probabil Dumnezeu a trimis-o, pentru ca a oprit cu ajutorul Poliţiei (care in 3 minute a blocat strazile, o reactie colosala!) masini sa ceara trusele medicale de prim ajutor. 26 de minute inseamna timpul pentru care un om cu relatii, o persoana publica, cu studii medicale si cu pilele directe si indirecte la care un cetatean obisnuit nici nu viseaza, il poate obtine in nordul capitalei Romaniei pentru fiul sau in aceasta pandemie nenorocita. Sunt mii de orase si de comune unde aceasta infinitate e mult mai vasta. E dramatic, putea fi tragic, este enorm de lent, dar asta e ce ofera sistemul medical acum. Nu sunt masini, nu sunt medici, CoViD19 ocupa tot timpul si toate energiile. Victor Mihai este un baietel puternic. A fost stabilizat de doctori, e la terapie intensiva. Nu ii va fi usor in urmatoarele zile si saptamani. Va rog sa va rugati pentru el. Doamne-ajuta!„, a scris Chioţea pe contul de Facebook.

Clipele de groază prin care a trecut copilul

 

Într-o intervenție la postul de televiziune România TV, jurnalistul Dorin Chioțea a povestit clipele de groază prin care a trecut.

Viaţa ţi se poate schimba de-a dreptul dramatic într-o secundă. Este o luptă a medicilor pentru băieţelul nostru cel mic. A fost o neatenţie, l-a lovit o maşină. Are nişte fracturi. Ideea este că până a venit ambulanţa au trecut 26 de minute. Nu aş găsi o vină. Pur şi simplu am discutat cu doctorii de pe maşină, mi-au spus că veneau de la Otopeni, maşinile sunt prinse în epidemia de Covid. Pur şi simplu nu există maşini, nu există doctori suficienţi.

Nu ai cum să faci faţă. Au fost cele mai grele minute din viaţa mea cu copilul pe caldarâm, pe care nu puteam să îl mişc. Nu ai voie să îl mişti pentru că nu ştii ce fel de traumatisme are. Are multiple fracturi. M-am bucurat că i-am auzit vocea când a început să plângă. 26 de minute este enorm, dar nu sunt salvări. Copilul va fi operat mâine. E o situaţie serioasă”, a declarat Dorin Chioţea la România TV.

Etichete: