Redactia.ro
Home » Știri » Florin Călinescu, atac dur la adresa lui Klaus Iohannis. „Este inadmisibil câtă răutate are omul ăsta în el”

Florin Călinescu, atac dur la adresa lui Klaus Iohannis. „Este inadmisibil câtă răutate are omul ăsta în el”

Florin călinescu

Florin Călinescu, celebrul actor și om de televiziune, a venit în fața opiniei publice cu un discurs dur îndreptat împotriva președintelui Klaus Iohannis în contextul catedrei de fizică din Sibiu. Acesta a criticat dur modul în care postul respectiv a fost ținut blocat timp de aproape 27 de ani.

„Este inadmisibil câtă răutate are omul ăsta în el”

Mitică Dragomir a avut un discurs ferm și critic la adresa situației de la Colegiul „Samuel von Bruckenthal” din Sibiu, unde catedra de fizică a fost blocată pentru o perioadă îndelungată. El a subliniat faptul că acest lucru reprezintă o lipsă gravă de colegialitate și un gest inacceptabil pentru profesori. De-a lungul discursului său, Călinescu nu a ezitat să își exprime dezaprobarea față de această situație, numind-o „o mizerie umană”.

„Ultima poveste arată nimicnicia unui om, nu a unui președinte, nimicnicia unui om. Mă, să ții un post blocat 27 de ani, asta este o mizerie umană, o lipsă de colegialitate pentru profesori. Putea să întrebe la fiecare început de an școlar, ‘Dați, mă, postul’. El știe, sunt oameni care când știu totul pot să zică, ca Beatles, ‘Let it be’.

Este inadmisibil câtă răutate are omul ăsta în el, câtă răutate are. Și știi de ce? Pentru că în societatea românească circulă o sintagmă – ‘Pentru că pot’. De ce ești rău? Pentru că pot. Și de ce ești bun? E greu să fii”, a comentat Florin Călinescu la Antena 3CNN.

În contextul discursului său, Călinescu a criticat dur atitudinea președintelui Iohannis, afirmând că acesta putea să intervină și să deblocheze situația. Mai mult decât atât, actorul a subliniat că această situație demonstrează o lipsă de empatie și răutate, în special că prezidenția reprezintă o poziție de putere și influență în societate. El a condamnat, de asemenea, mentalitatea conform căreia anumite acțiuni sunt justificate doar pentru că cineva are puterea să le facă.

Florin Călinescu vrea să candideze la alegerile viitoare

Pe lângă critica adusă președintelui, Florin Călinescu a subliniat și importanța alegerilor viitoare, în special a celor pentru Parlamentul European. El a anunțat că este în fruntea listei Partidului Diaspora Unită și a dezvăluit intenția sa de a candida și la alegerile prezidențiale din septembrie, în cazul în care va avea succes la cele europarlamentare. Actorul a evidențiat importanța alegerilor ca un test pentru aspirațiile sale politice viitoare și ca un mod de a-și demonstra forța politică și popularitatea.

„O să ajung să candidez și la Cotroceni… văzând echipa. Ştii, mergem undeva, ne dăm cămășile jos pe la Vama Veche, pe la Eforie, bă, hai, mă, să facem un fotbal… Cine pierde dă berea. Îți dai seama în câteva secunde cam cine e mai bun, cine e mai prost, cine vrea doar să stea fără nevastă două ore ș.a.m.d. Nu sunt convins absolut deloc că vreunul dintre ceilalți candidați pentru Cotroceni e mai breaz.(…)

Vreau să văd în primul rând ce face, ce înseamnă acest partid Diaspora Unită. Eu am făcut vreo 15 ani Chestiunea Zilei și tot așa nu mi-a rezistat niciun politician. Şi atunci am zis așa: atacăm primul lucru pe care îl putem ataca, adică europarlamentarele.

„Modelul este simplu să-ți recunoști puterile”

Modelul este simplu să-ți recunoști puterile.Nici partidul AUR, nici partidul USR n-au atacat la prima tentativă alegerile locale, pentru că n-ai forță, n-ai în toate satele și în toate comunele, și orășelele, și orașele și capitale de județ, masa de lucrători de partid care să-ţi asigure niște liste complete cu oameni onorabili.

Și atunci atacăm europarlamentarele, vedem ce se întâmplă, după care atacăm Parlamentul României. Și dacă semnalul de la europarlamentare și semnalul de la Parlamentul României este încurajator, atunci ies și eu puțin la jogging, mă duc la sală, mănânc și eu câte o jumate de porție și mă bag la luptă, pentru că mie bătălia pentru președinție mi se pare mai simplă decât astelalte, că oamenii au de comparat 2-3-4-7 personaje”, a spus Florin Călinescu.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: