Redactia.ro
Home » Homepage » Florin Cîțu, despre scenariile INSP: ,,Cele mai pesimiste estimări nu se vor materializa”. Ce spune despre tulpina britanică

Florin Cîțu, despre scenariile INSP: ,,Cele mai pesimiste estimări nu se vor materializa”. Ce spune despre tulpina britanică

GALERIE FOTO (2)

Florin Cîțu a făcut primele declarații, joi, cu privire la estimările Institutului Național de Sănătate Publică (INSP) privind evoluția pandemiei de coronavirus în România. Premierul a declarat că realitatea a fost întotdeauna mai bună decât scenariile și că tulpina britanică este sub control în România. El a adăugat că nu vor fi impuse noi restricții. 

 

Florin Cîțu, despre scenariile INSP

Premierul Florin Cîțu a declarat că nu sunt luate în calcul alte restricții și că realitatea este mereu mai bună decât scenariile.

Ar fi bine să ne uităm la ce înseamnă realitatea versus scenarii. Realitatea a fost mereu mai bună decât scenariile. Măsurile pe care le avem arată că au dat rezultate (…) Cele mai pesimiste estimări nu se vor materializa„, a mai spus premierul.

Mai mult, prim-ministrul consideră că mulți dintre noi s-au relaxat și că nu mai respectă măsurile de protecție de bază, însă a subliniat că tușpina britanică este sub control.

Am văzut că oamenii au început să se relaxeze puțin, nu este momentul, nu am ajuns la momentul să ne relaxăm. Ceea ce am făcut până acum putem să pierdem foarte ușor dacă nu păstrăm în continuare aceste restricții. Dacă vrem să păstrăm restaurantele deschise, dacă vrem să păstrăm școlile deschise, trebuie să păstrăm regulile. Deocamdată, în România, vedem că tulpina britanică e oarecum sub control”, a subliniat prim-ministrul.

Premierul Cîțu a mai spus că guvernul nu ia în calcul introducerea de noi amenzi, dar că localurile care nu respectă leea ar trebui să fie închise.

Controale se fac, mereu, ați văzut că se dau amenzi, înțeleg că acele amenzi de 6.000 de lei nu prea contează, de aceea am venit cu o propunere, care va fi amendament în Parlament. Eu sunt de acord ca cineva care a primit o amendă, și în 15 zile după ce a primit această amendă se repetă același comportament, să i se suspende pentru 15 zile sau două săptămâni licența.”, a mai specificat premierul.

Totodată, premierul a  a subliniat faptul că țara noastră se află pe locul 3 în UE în ceea ce privește numărul persoanelor vaccinate cu a doua doză împotriva Covid-19, și pe locul 7 la nivel internațional.

Bineînțeles, provocarea majoră anul acesta, campania de vaccinare. Până acum, România, împotriva tuturor celor care nu ne dădeau şanse, are o campanie de vaccinare de succes. Suntem în Uniunea Europeană pe locul 3 în ceea ce priveşte persoanele care au fost vaccinate total cu două doze şi la nivel global suntem pe locul 7. Nu cred că exista cineva care să dea această variantă când a început campania de vaccinare. Nu se gândea nimeni că România va avea o campanie de succes. Exact ca anul trecut, ne facem temele, luăm un plan şi-l îndeplinim, a mai adăugat Florin Cîțu.

 

În legătură cu noua modalittae de calculare a ratei de infectare, Florin Cîțu a declarat că situația nu se va schimba foarte mult față de cea din prezent, pentru că nu sunt focare foarte multe.

,,Nu mă aștept să fie diferențe majore”, a adăugat el.

Specialiștii în sănătate publică au luat în calcul trei variante. Cel ami negru scenariu arată că, până în 20 martie, este posibil ca România să ajungă la 9.000 de cazuri noi în fiecare zi, de la o medie de 2.300 câte au fost înregistrate săptămâna tercută.

Pe baza datelor colectate de la reluarea cursurilor, Institutul Naţional de Sănătate Publică a stabilit trei scenarii de evoluţie a situaţiei epidemiologice:

  • 1. Creştere constantă cu 1% pe zi, ceea ce ar conduce la o medie de 3.300 de cazuri zilnice în 20 martie
  • 2. Creştere constantă cu 2% pe zi ceea ce ar conduce la o medie de 4.600 de cazuri zilnice în 20 martie
  • 3. Creştere constantă cu 4% pe zi ceea ce ar conduce la o medie de 8.900 de cazuri zilnice în 20 martie

INSP precizează însă că scenariile nu constituie modele amtematice de evoluție, ci ipoteze de lucru.

 

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: