Redactia.ro
Home » Știri » Florin Cîțu nu vrea să plece de la șefia PNL. Ce vor face liderii de organizații

Florin Cîțu nu vrea să plece de la șefia PNL. Ce vor face liderii de organizații

Florin Cîțu a refuzat să-și depună mandatul de președinte al PNL, susțin surse din interiorul partidului pentru HotNews.ro. Următorul pas pe care îl vor face  prim-vicepreședinții este să declanșeze un congres extraordinar. 

Florin Cîțu nu vrea să demisioneze din funcția de președinte PNL

Joi, la întâlnirea de la vila Lac, Florin Cîțu a refuzat să-și depună mandatul de președinte al PNL. Asta susțin mai multe surse din interiorul partidului pentru HotNews.ro. Prim-vicepreședinții susținuți de o parte dintre liderii din teritoriu vor să declanșeze un congres extraordinar.

Conducerea s-a întâlnit la Vila Lac pentru a discuta despre debarcarea președintelui PNL. Tot potrivit unor surse liberale, la întâlnire ar fi fost invitat și președintele României Klaus Iohannis.

Cine sunt liderii care vor plecarea lui Florin Cîțu de la șefia PNL

Potrivit surselor citate de hotnews.ro, liderii PNL care doresc să-l debarce pe Florin Cîțu și pe Dan Vîlceanu din fruntea PNL sunt prim-vicepreședinții Iulian Dumitrescu, Lucian Bode și Rareș Bogdan.

Toți vor solicita, vineri în ședința Biroului Național al PNL, convocarea Consiliului Național pentru duminică, 3 aprilie. Consiliul Național este forul care poate declanșa un congres extraordinar al PNL, potrivit Statutului partidului.

Nicolae Ciucă ar putea fi noul președinte PNL

Liderii PNL ar dori să-l susțină la șefia PNL pe premierul Nicolae Ciucă, susțin aceleași surse. Totodată, liderii l-ar vrea pe Lucian Bode pe post de secretar general.

Deputatul PNL, Robert Sighiartău, a declarat într-o emisiune la Profit TV, „în special primarii PNL sunt îngrijoraţi, şi, dacă este cazul, indiferent când, vom avea o discuţie în interiorul partidului, tocmai pentru a avea o perspectivă pe termen mediu şi lung şi o linişte în partid”.

Liderii PNL vor demisia lui Florin Cîțu

Peste jumătate din preşedinţii de organizaţii judeţene PNL, prim-vicepreşedinţii şi mai mulţi vicepreşedinţi au decis să îi ceară lui Florin Cîţu să plece de la şefia partidului, chiar înainte ca acesta să se întoarcă din Statele Unite, unde a efectuat o vizită oficială.

Revolta ar fi pornit de la organizațiile PNL din sudul țării și ar fi condusă de prim-vicepreședintele Iulian Dumitrescu. Acesta ar fi venit cu ideea unei scrisori semnate de toți liderii de organizații prin care să i se ceară demisia lui Florin Cîțu din fruntea partidului. Alături de Iulian Dumitrescu sunt o parte din prim-vicepreședinți Lucian Bode și Rareș Bogdan, dar și majoritatea liderilor de organizații.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: