Redactia.ro
Home » Știri » Florin Piersic a ajuns din nou la spital. Care este starea de sănătate a marelui actor

Florin Piersic a ajuns din nou la spital. Care este starea de sănătate a marelui actor

Florin Piersic, îndrăgitul actor român, se află din nou sub supravegherea medicilor, la doar o lună după ce a fost externat dintr-o unitate medicală renumită din București. Maestrul a oferit primele declarații despre starea sa de sănătate și despre recuperarea pe care o urmează în prezent.

A ajuns din nou la spital

Florin Piersic a dezvăluit că în acest moment nu se află nici în București, nici în Cluj-Napoca, ci într-o clinică de recuperare dintr-o altă locație pe care nu a dorit să o facă publică. Actorul a subliniat că starea sa de sănătate s-a îmbunătățit considerabil și că se simte mai bine.

„Mă simt mai bine. Fac antrenamente cu piciorul. E bine! Fac recuperare. Da, da. Dacă eram în formă nu îți mai spuneam că fac recuperare. Îți spuneam că nu mai fac nimic, sunt bine. Dar mai fac recuperare. Mai am nevoie să fac recuperare, asta e… ca să merg bine”, a declarat actorul pentru România TV.

Recuperarea genunchiului

Florin Piersic a trecut prin mai multe momente dificile în ultima perioadă, necesitând intervenții chirurgicale pentru înlăturarea unei proteze infectate de la genunchi. În prezent, actorul urmează un program de recuperare pentru a-și recăpăta mobilitatea și pentru a se pregăti să revină pe scena teatrului.

„Eu nu sunt la Cluj acum. Sunt la un spital care nu este nici în București, nici în Cluj. O clinică de recuperare care este în altă parte”, a adăugat el.

Când va reveni pe scenă

În ciuda provocărilor medicale, Florin Piersic este nerăbdător să revină pe scena teatrului. Cu toate acestea, perioada actuală nu permite spectacole, deoarece majoritatea instituțiilor de cultură sunt în pauză, iar artiștii sunt în concediu. Actorul estimează că va putea să se întoarcă la pasiunea sa undeva în toamnă.

„Pe scenă nu mă revedeți pentru că acum este concediu la teatre. Numai cine joacă… e dement, pe căldurile astea grozave. Suntem în iulie. August, poate… în septembrie, octombrie o să fiu pe scenă”, a spus Florin Piersic.

Maestrul teatrului românesc își dorește să fie în formă maximă pentru a putea să își continue activitatea artistică și să bucure publicul cu prezența sa. Recuperarea genunchiului este esențială pentru a se asigura că poate urca din nou pe scenă fără probleme.

Florin Piersic a demonstrat de-a lungul timpului o reziliență remarcabilă și o pasiune neclintită pentru arta teatrală, iar acum, cu sprijinul medicilor și determinarea sa, speră să revină cât mai curând în lumina reflectoarelor.

În timp ce Florin Piersic își continuă procesul de recuperare, admiratorii săi așteaptă cu nerăbdare să-l vadă din nou pe scenă. Actorul și-a exprimat optimismul și dorința de a reveni în toamnă, complet recuperat și pregătit să ofere noi spectacole de neuitat. Până atunci, îi dorim sănătate și o recuperare rapidă!

Ce pensie are Florin Piersic

În ciuda unei cariere care se întinde pe parcursul a 67 de ani și a unei contribuții imense la cultura națională, pensia pe care o primește actorul din partea statului român este surprinzător de modestă. Născut în 1936, Florin Piersic a absolvit Institutul de Artă Teatrală și Cinematografică din București în 1957, marcând începutul unei cariere strălucitoare. În anii ’60 și ’70, Piersic a devenit unul dintre cei mai îndrăgiți actori români, datorită rolurilor sale variate care au demonstrat o versatilitate impresionantă.

Totuși, Florin Piersic primește o pensie de la stat de doar 2000 de lei pe lună. Această sumă, care poate părea nesemnificativă în comparație cu impactul său cultural, este completată de o indemnizație de merit de 2700 de lei oferită de Uniunea Teatrală din România. Chiar și cu acest adaos, veniturile sale lunare rămân sub nivelul așteptărilor pentru un actor de talia sa.

 

adsmedia.ro - Ad Network
O lovitură zdrobitoare contra ciupercii!
Sunteți sigur de sănătate dvs.? Verificați-vă simptomele!
In loc sa il inlocuiesc, m-am schimbat cu el!
Imi pare foarte rau ca am aflat atat de tarziu despre crema asta. Adio Varicele!
Ca să tratați diabetul, trebuie să...
Minus 15 kg pe lună + stop efect
Etichete: