Redactia.ro
Home » Știri » Florin Piersic se pregătește de o nouă intervenție chirurgicală. Ce a transmis actorul de pe patul de spital

Florin Piersic se pregătește de o nouă intervenție chirurgicală. Ce a transmis actorul de pe patul de spital

Florin Piersic a ieșit de la Terapie Intensivă! Informații de ultimă oră despre starea de sănătate a actorului

Marele actor Florin Piersic a transmis un mesaj emoționant prietenilor și fanilor săi de pe patul de spital: „Sunt pe mâini bune.” Florin Piersic a fost transferat de la spitalul din Cluj la Institutul Matei Balș din București pentru a se pregăti de o nouă operație, în timp ce continuă să lupte cu infecția generalizată.

Medicul Horia Roșianu de la Institutul Inimii Cluj-Napoca a explicat că situația lui Piersic este complicată, având septicemie și două zone protetice, la genunchi și la inimă. Marele actor a trecut cu bine peste o primă intervenție pentru îndepărtarea sondelor care-i protejau inima de mai bine de 15 ani.

De unde provine infecția

Se crede că infecția a apărut din cauza unei perfuzii. „Dânsul a ajuns la Spitalul Militar în urma unei infecţii pe care a contactat-o probabil de la o branulă, o perfuzie care i-a fost pusă dânsului cu câteva zile înainte” conform purtătorului de cuvânt al Institutului Inimii, Adrian Molnar.

Familia lui Piersic a cerut ca următoarea intervenție, pentru scoaterea protezei de la genunchi, să aibă loc la București sub îngrijirea acelor medici care au montat dispozitivul acum cinci ani. Medicul Molnar a subliniat gravitatea situației actorului, afirmând că este destul de serioasă pentru starea sa de sănătate.

Adrian Molnar, purtător de cuvânt Institutul Inimii Cluj Napoca: Este o situaţie destul de severă pentru sănătatea lui, e gravă, da.

Florin Piersic a fost transferat în Capitală

Florin Piersic a fost transferat în București cu un avion SMURD, menținându-și însă starea de spirit pozitivă pe tot parcursul drumului. Reporterul Observator a transmis că actorul suferă de o infecție cu stafilococ care a afectat inițial genunchiul, iar ulterior stimulatorul cardiac. O comisie de medici de la Institutul Matei Balș îi va stabili planul de tratament, probabil implicând antibiotice țintite pentru infecția diagnosticată.

În ciuda stării sale, Florin Piersic a ținut să liniștească fanii, asigurându-i că este în mâini bune. Mesajul său a fost susținut de prieteni, colegi și admiratori care îi urează sănătate și îl așteaptă să revină pe scenă.

Actorul Marian Rălea și actrița Maia Morgenstern și-au exprimat afecțiunea față de Piersic, transmițându-i gânduri bune. „O țară întreagă vă iubește și este alături de dumneavoastră,” a spus Rălea, iar Morgenstern a adăugat că „prieteni ce vă iubesc, vă apreciază și au mare nevoie de setea dumneavoastră de viață.”

Actorul ar putea fi operat la genunchi la Spitalul Foișor

Florin Piersic ar putea fi operat la genunchi la Spitalul Foișor, potrivit surselor Observator. Adrian Marinescu, director medical la Institutul Matei Balș, a menționat că este un pacient vulnerabil care are nevoie de o intervenție rapidă, dar corectă.

Adrian Marinescu, director medical Institutul Matei Balş: Până la scoatere protezei, pe care o discutăm chiar în orele următoare, discutăm şi de investigaţii pe care le facem. Este un pacient vulnerabil, care are nevoie de o intervenţie rapidă, dar să fie cea corectă.

Întreaga țară îi urează sănătate și așteaptă cu nerăbdare să-l vadă din nou pe scenă, acolo unde îi este locul.

Florin Piersic a devenit celebru pentru rolurile sale din „Haiducii lui Șapte Cai”, „Pintea” și „Trandafirul Galben”, cucerind definitiv inimile românilor cu rolul lui Mărgelatu. „Dacă voi împlini 100 de ani, vă chem să-mi cântați! Dar să fiu viu,” a glumit el.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: