Redactia.ro
Home » Știri » Fondatorul Daewoo a murit. A fost martorul decăderii emblematice

Fondatorul Daewoo a murit. A fost martorul decăderii emblematice

Fondatorul Daewoo a murit. A fost martorul decăderii emblematice

Fondatorul Daewoo a murit. A fost martorul decăderii emblematice. Fondatorul Daewoo Group, Kim Woo-Choong, a murit la vârsta de 83 de ani. Acesta a fost martorul ascensiunii și decăderii emblematicei companii sud-coreene.

Fondatorul Daewoo a murit. A fost martorul decăderii emblematice

Kim Woo-choong a decedat la 83 de ani după ce s-a confruntat cu o boală cronică. Acesta a condus ceea ce cândva a fost al doilea cel mai mare conglomerat al țării, simbolizând ascensiunea meteorică a Coreei de Sud, precizează Mediafax.

Nu vom uita niciodată viziunea sa, conform căreia, dacă vom depăşi acest mic teritoriu, există speranţe în lumea largă„, a spus Huh Chang-soo, preşedintele conglomeratului GS Group şi liderul Federaţiei Coreene a Industriilor.

Fondatorul Daewoo lasă în urmă o moștenire mixtă, care subliniează dominația pe care a avut-o asupra economiei activităților conglomeratelor.

Cel din urmă Kim reprezintă rezumatul părţilor bune şi rele ale «chaebol-urilor» sud-coreene„, a mai spus Park.

Fondatorul Daewoo a fost arestat

În mai 2016, el a fost condamnat la 10 ani de închisoare pentru frauda bancară, fiind închis un an, după care președintele sud-coreean Roo Moo-hyun l-a grațiat.

Conglomeratele ţării au avansat având relaţii apropiate cu guvernele autoritare, concentrate mai mult pe creştere decât pe profit, şi făcând investiţii excesive, care au avut ca rezultat marea criză financiară asiatică, a adăugat acesta.

Kim a început ca vânzător într-o fabrică, investind aproximativ 5.000 de dolari într-o firmă de textile, pentru a deschide Daewoo în 1967.

Citeste si:Alerta pentru părinți! Medicamentul DEBRIDAT a fost retras de pe piata

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: