Redactia.ro
Home » Sport » Fostă campioană la atletism trăiește într-o sărăcie lucie. Ce s-a întâmplat cu ea

Fostă campioană la atletism trăiește într-o sărăcie lucie. Ce s-a întâmplat cu ea

GALERIE FOTO (2) Fostă campioană la atletism trăiește într-o sărăcie lucie.

Fostă campioană la atletism trăiește într-o sărăcie lucie. După ani de glorie în atletism și multe medalii câștigate, în prezent a ajuns să ducă o viață sărăcăcioasă. Delilah Asiago a fost una dintre cele mai bune atlete din Kenya. Ce s-a întâmplat cu ea?

Fostă campioană la atletism trăiește într-o sărăcie lucie. Ce s-a întâmplat cu ea

Fostă campioană la atletism trăiește într-o sărăcie lucie. În urmă cu mai bine de două decenii, Delilah Asiago era considerată una dintre cele mai bune atlete din Kenya. Aceasta era cunoscută pentru viteza și agilitatea sa. Asiago a defilat sub steagul kenyan în marile concursuri internaționale, câștigând medalii de aur în evenimente precum Steamboat Clasic, unde a reușit să stabilească un record mondial.

Delilah Asiago

De asemenea, a participat la Jocurile All Africa, Campionatele Mondiale, evenimentul Bay to Breakers, unde a stabilit un record mondial de 12 kilometri. În ciudat faptului că este un nume cunoscut în lumea sportului, Delilah Asiago trăiește în prezent într-o mare sărăcie. De la scoaterea medaliilor de aur, Asiago a ajuns să culeagă ceai în Cherangany. Într-un interviu, sportiva a povestit că probleme au început să apară în 1999, când i s-a interzis să mai activeze în atletism timp de doi ani. Asiago a fost acuzată de dopaj.

Atleta susține că la acea vreme s-a îmbolnăvit și a fost nevoită să ia medicamente care ulterior s-au dovedit a fi pozitive pentru substanțele de dopaj. În încercarea de a-și revendica gloria pierdută, Asiago a revenit în sport, și a reușit să obțină medalii în evenimente precum Maratonul Marelui Lac în 2002, la Maratonul Nairobi în 2003, maratonul Rotterdam în 2004 și Maratonul Dubai în 2006. De asemenea, Delilah a participat la Cross-Cross 2008, fiind ultimul eveniment la care a participat.

Sportiva nu mai are niciun ban

Maratonul din Dubai se numără printre cele mai profitabile evenimente sportive din lume, unde câștigătorul pleacă acasă cu 20 de milioane și încă 10 milioane de Ksh. Cu toate astea, viața sportvei a luat o întorsătură majoră. Asiago a spus că o parte din milioanele câștigate a fost folosite pentru a contrui o casă pentru părinții săi din Nakuru. Mai mult, Asiago a investit în alte proprietăți, dar în prezent a rămas fără niciun ban.

Atleta a cerut guvernului să ajute tinerii sportivi și să-i salveze de sărăcia extremă. Totodată, aceasta le-a dat un sfat sportivilor pentru a economisi mereu o parte din bani, deoarece pe viitor le va fi foarte bine. „Pentru toți sportivii, vă rog să încercați să economisiți o parte din banii pe care îi obțineți. Nu încercați să folosiți grești banii, pentru că veți ajunge într-o situație nefericită și veți ajunge să culegeți ceai la o fermă”, a spus Asiago, 49 de ani. Conform ultimelor informații, fosta sportivă nu are niciun copil și nici nu este implicată într-o relație amoroasă.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: