Redactia.ro
Home » Știri » Fostul ministru al Agriculturii, Petre Daea, nemulțumit de pensia primită. Vrea să dea statul în judecată

Fostul ministru al Agriculturii, Petre Daea, nemulțumit de pensia primită. Vrea să dea statul în judecată

Petre Daea

Petre Daea, fostul ministru al Agriculturii, a dezvăluit, joi, în cadrul unei conferințe de presă, pensia pe care o primește lunar. Deși suma este echivalentă unui salariu mediu pe economie și mult peste pensia primită în  general de alți români, Petre Daea consideră că nu este echivalentă și cu activitatea sa parlamentară de 52 de ani. Drept urmare, a apelat instanță.

Fostul ministru al Agriculturii, Petre Daea, nemulțumit de pensia primită. Vrea să dea statul în judecată

Petre Daea, prezent, joi, într-o vizită electorală dintr-o comună din Gorj, a mărturisit că primește o pensie de 2.300 lei, lunar din partea statului român. Fostul ministru al Agriculturii este nemulțumit de sumă, deoarece nu ar răsplăti cei 52 de ani de activitate în politică ai săi. Petre Daea a apelat la o instanță judecătorească pentru a avea o pensie mai mare și a precizat că nu este ipocrit, asemeni altor politicieni, precum Dacian Cioloș sau Rareș Bogdan.

„Perioada din Parlamentul României nu este echivalentă cu salariul. Conform articolului 10 din Codul Muncii, la salariu pot fi aduse în calcul pensiei şi celelalte venituri care înseamnă vechimea în muncă, indemnizaţie de conducere, astfel încât să intri în altă logică în formula de calcul. Voi căuta răspuns în instanţa de judecată pentru a înţelege pentru toţi şi fiecare în parte că legea trebuie respectată şi nu poate fi pusă sub semnul întrebării decât verificată de instituţiile abilitate. Nu este vorba de oportunism, ci de respect faţă de lege şi importanţa rostul pe care îl are parlamentarul“, a declarat Petre Daea, la o conferință de presă din comuna gorjeană  Bumbești-Pițic, unde duminică vor avea loc alegeri parțiale pentru funcția de primar, potrivit Antena 3.

Petre Daea, nemulțimit și de eliminarea pensiilor parlamentarilor

Totodată, fostul ministru al Agriculturii crede că nu trebuia eliminată pensia de serviciu a politicienilor și spune că a fost votată de cei care ar urma să o primească în următorii ani: ”Dacian Cioloș, Rareș Bogdan, Renate Weber sau Theodor Stolojan”.

„Eu nu pot să fiu un ipocrit ca Dacian Cioloş, nu sunt ipocrit ca Rareş Bogdan, nu sunt ipocrit ca Renate Weber, nu sunt ipocrit ca Stolojan, iar de aici încolo aş putea să completez lista. Ei au fost oamenii cei mai vocali, care au considerat că în România nu trebuie să fie un tratament aproximativ egal, dat fiind faptul că au acelaşi tratament, şi anume o indemnizaţie pentru activitate şi o indemnizaţie pentru limită de vârstă cunoscută. De altminteri, aşa este în ţările europene”, a mai spus Daea.

Reamintim că Petre Daea a fost ministru al Agriculturii în perioada Guvernului condus de Viorica Dăncilă și restul reprezentanților PSD.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: