Redactia.ro
Home » Știri » Fostul ministru Nelu Tătaru, acuzat de mită în bani și bunuri. Ciucă a anunțat demiterea din toate funcțiile PNL

Fostul ministru Nelu Tătaru, acuzat de mită în bani și bunuri. Ciucă a anunțat demiterea din toate funcțiile PNL

Nelu Tătaru a fost adus la audieri la DNA Iași. FOTO Antena 3 CNN

Nelu Tătaru, fost ministru al Sănătății și lider al filialei PNL Vaslui, este implicat într-un scandal de corupție, fiind acuzat de luare de mită de la pacienți. Conform primelor informații, Tătaru ar fi acceptat sume mici de bani, dar și bunuri, precum găini și ouă, în schimbul unor acte medicale. Ancheta DNA este în desfășurare, iar Tătaru a fost deja adus la sediul din Iași pentru audieri, unde urmează să ofere declarații cu privire la acuzațiile aduse.

Implicațiile politice și măsurile luate de PNL

În urma scandalului, Nelu Tătaru a fost demis din toate funcțiile sale din cadrul Partidului Național Liberal (PNL). Nicolae Ciucă, președintele PNL, a anunțat oficial că Tătaru a fost eliberat din funcția de președinte al filialei Vaslui și nu va mai candida la alegerile parlamentare din iarnă. De asemenea, interimatul la conducerea filialei va fi preluat de Varujan Vosganian.

„Ultima decizie, care sunt convins că interesează pe toată lumea e cea legată de liderul filialei Vaslui, deputatul Nelu Tătaru, care, la propunerea mea, a fost eliberat din funcția de președinte de filială și, desigur, la nivelul grupului se vor lua măsuri pentru a vacanta poziția de președinte a comisie de sănătate. Va asigura interimatul domnul Varujan Vosganian. Nu are cum să mai rămână candidat. Este o situație care îl afectează pe cel care trebuie să răspundă de faptele sale – partidul a procedat și a luat măsuri în conformitate cu prevederile statutare”, a declarat Ciucă.

Decizia a fost validată în unanimitate de membrii Biroului Politic Național (BPN) al PNL, care s-au reunit pentru a discuta această problemă. În plus, Ciucă a asigurat că partidul va respecta toate prevederile statutului și va continua să ia măsuri pe măsură ce investigațiile avansează.

Ancheta DNA și acuzațiile aduse lui Nelu Tătaru

Conform surselor apropiate anchetei, Nelu Tătaru este acuzat de luare de mită în timpul mandatului său de ministru al Sănătății, fiind suspectat că ar fi acceptat bani și bunuri de la pacienți sau de la rudele acestora. Se pare că fostul ministru ar fi luat mită chiar și în natură, sub forma unor produse alimentare precum găini și ouă. Există și imagini video care ar demonstra implicarea lui Tătaru în aceste acte de corupție.

Percheziții au avut loc la Spitalul Municipal Huși, unde Tătaru obișnuia să consulte pacienți, dar și la farmacia soției sale din Vaslui. Deși Tătaru are imunitate parlamentară, ceea ce face ca perchezițiile în locuința sa să nu fie posibile fără aprobarea prealabilă a Parlamentului, el a fost reținut de procurori și dus la DNA Iași pentru a fi audiat.

În urma acuzațiilor, liderii politici din PNL au reacționat cu prudență, subliniind că vor aștepta informații oficiale din partea instituțiilor de stat înainte de a face declarații finale. Alina Gorghiu, ministrul liberal al Justiției, a menționat că va comenta cazul doar după apariția unor comunicări oficiale din partea autorităților competente.

”Am vazut sursele, în momentul în care vom vedea o comunicare oficială de la instituţiile statului, atunci vorm putea comenta”, a fost răspunsul lui Gorghiu la solicitarea jurnaliştilor de a comenta acuzaţiile de luare de mită aduse lui Tătaru.

Nelu Tătaru a deținut funcția de ministru al Sănătății într-o perioadă extrem de dificilă pentru România, în timpul pandemiei de COVID-19

El a fost numit ministru pe 26 martie 2020 și a avut un rol important în coordonarea măsurilor de răspuns la pandemie, inclusiv gestionarea sistemului sanitar și măsurile de carantină. Deși a fost perceput inițial ca un lider competent în timpul crizei sanitare, aceste noi acuzații de corupție riscă să-i păteze reputația și să afecteze cariera politică pe termen lung.

În plus, scandalul vine într-un moment delicat pentru PNL, care se pregătește de alegerile parlamentare din iarnă. Retragerea lui Tătaru de pe lista candidaților reprezintă o lovitură pentru filiala din Vaslui, însă partidul a fost nevoit să acționeze rapid pentru a limita daunele de imagine.

Scandalul de corupție care îl implică pe Nelu Tătaru a zguduit scena politică din România, iar ancheta DNA este în plină desfășurare. În timp ce fostul ministru este audiat la Iași, liderii PNL au luat deja măsuri drastice, eliminându-l din funcțiile interne și retrăgându-i sprijinul politic pentru viitoarele alegeri. Pe măsură ce investigațiile continuă, se așteaptă noi dezvăluiri în acest caz, iar impactul acestora ar putea influența nu doar cariera lui Tătaru, ci și echilibrul politic intern din partid.

adsmedia.ro - Ad Network
O lovitură zdrobitoare contra ciupercii!
Sunteți sigur de sănătate dvs.? Verificați-vă simptomele!
In loc sa il inlocuiesc, m-am schimbat cu el!
Imi pare foarte rau ca am aflat atat de tarziu despre crema asta. Adio Varicele!
Ca să tratați diabetul, trebuie să...
Minus 15 kg pe lună + stop efect
Etichete: