Redactia.ro
Home » Știri » Fostul președinte al Ucrainei, Petro Poroșenko, mesaj șocant pentru toată lumea: „Să nu vă fie frică de Putin”

Fostul președinte al Ucrainei, Petro Poroșenko, mesaj șocant pentru toată lumea: „Să nu vă fie frică de Putin”

GALERIE FOTO (2) Fostul președinte al Ucrainei, Petro Poroșenko, mesaj șocant pentru toată lumea

Fostul președinte al Ucrainei, mesaj șocant pentru toată lumea. Petro Poroșenko a vorbit astăzi despre atacurile Rusiei. Fostul președinte al Ucrainei a vorbit despre situația cu care se confruntă țara sa și le-a mulțumit tuturor românilor care ajută refugiații ucrainei. De asemenea, Poroșenko și-a exprimat părerea despre Vladimir Putin, transmițându-le românilor și tuturor țărilor europene să nu le fie frică de el. In acest moment, Porosenko se afla in Ucraina si lupta alaturi de soldatii ucraineni pentru a apara Ucraina. 

Fostul președinte al Ucrainei,Petro Poroșenko, mesaj șocant pentru toată lumea: „Să nu vă fie frică de Putin”

Petro Poroșenko a oferit un interviu pentru Antena 3, în care a vorbit despre situația cumplită cu care se confruntă Ucraina. Fostul președintela al Ucrainei a declarat că rușii au deschis focul asupra civililor și asupra voluntarilor care veniseră cu medicamente și hrană. Este cea de-a 12-a zi de război, iar bombardamentele masive ale rușilor asupra mai multor localități ucrainene au continuat. Regiunea Harkov și orașul-port Nicolaev, au fost lovite în cursul nopții de mai multe rachete.

„Situatia este dificilă, dar probabil soldatii ucraineni i-au oprit pe soldații rusi. Rusia a comis crime dezastruoase, in loc sa creeze acele coridoare umanitoare au deschis focul. Noi aici facem miracole. Iata ca suntem in a 12-a zi, mii de ucraineni isi dau vietile pentru a proteja Ucraina si Europa. Peste 11.000 rusi au fost ucisi, situatia este dificila si cu siguranta avem nevoie de avioanele militare. Avem nevoie sa aparam spatiul aerian al Ucrainei, pentru a putea apara zonele centrale, civilii. Acesta nu este un razboi la adresa Ucrainei, ci la adresa Europei, NATO sau un razboi la adresa Romaniei. Nu stim ce se va intmpla maine, nu stim unde o sa apara soldatii”, a spus Polosenko pentru Antena 3.

De asemenea, fostul președinte ucrainean este de părere că Putin declară război tuturor țărilor europene și NATO. Acesta consideră că UE și NATO trebuie să ajute Ucraina în acest război, pentru a proteja alte state amenințate de invadarea Rusiei. Totodată, Poloșenko i-a cerut lui Klaus Iohannis să îi ofere Ucrainei statutul de țara membră a UE.

De aceea este lupta noastra comuna. De acea trebuie ca Europa si Nato sa ne ofere protective. Avem nevoie de acest timp de sprijin si de acest timp de ajutor. Apredciem raspunsul ferm al SUA, dar cu fiecare zi care trece ar trebuie sa aduca o noua sancțiune impotriva lu Vladimir Putin. Ucraineii se pare că plătesc cel mai mare pret pentru aderarea NATO. II cer prietenului meu, preledintele KlauS Iohannis si s ii opfere Ucrainei statului de tara membra. Inca o data, vreau sa le multumesc tutuor romanilor și pentru ospitalitate refugiatilor ucraineni. Vorbim despre copii, femei care au fugit din calea războiului. Va multumesc pentru solidaritate!”, a mai spus fostul presedinte al Ucrainei.

Porosenko si Iohannis

Poroșenko, despre Vladimir Putin

Petro Poroșenko le-a transmis Moldovei și României să fie foarte atente la Rusia. Fostul lider de la Kiev nu s-a declarat optimist în legătura cu negocierile diplomatice dintre delegatia Rusa și delegatia ucraineană, de la Belarus. Despre Putin, Poloșenko a spus că nu este o persoană de încredere și le-a transmis tuturor țărilor europene să nu le fie teamă de Vladimir Putin.

„Putin vrea sa puna mana pe Ucraina, iar noi nu ii vom permite asta.Avem nevoie de aviaone militare, ne trebuie lansatoare, rachete și alte tipuri de lansatoare. Să nu aibă încredere în cuvintele lui Putin, de la încetarea focului, de la crearea unui coridor umanitar. Niciodată să nu îl crezi. Să nu vă fie frică de Putin și urmați recomandările noastre. Putin înțelege doar limbajul puterii și nu îi vom permite să ajungă în Europa. Vladimir Putin s-a schimbat în ultimii 10-15 ani. Cred că acum putem vedea că a luat-o razna”, a mai spus Poroșenko, pentru sursa citată mai sus.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: