Redactia.ro
Home » Monden » Fostul președinte Băsescu, gafă de proporții la Jubileul Reginei Elisabeta a II-a

Fostul președinte Băsescu, gafă de proporții la Jubileul Reginei Elisabeta a II-a

În 2012, britanicii au sărbătorit Jubileul de Diamant al Reginei Elisabeta a II-a, cu ocazia a șase decenii de domnie ca Suverană. În acel an, Prințul Charles a vizitat România, moment în care a fost întâmpinat de președintele țării, Traian Băsescu, de la acea vreme.

„Permiteți-mi să vă spun bun venit la București! Bun venit în România! Țin să vă felicit pentru strălucitoarea ceremonie a împlinirii vârstei de diamant a mariajului dintre Regina Elisabeta a II-a și Prințul Philip”, a comis-o Traian Băsescu, în limba română.

Salvat de translator

Jubileul Reginei reprezintă sărbătoarea organizată din 10 în 10 ani, ce marchează momentul încoronării suveranului britanic. În anul 2012, Regina Elisabeta a II-a împlinea 60 de ani petrecuți în fruntea Casei Regale din Marea Britanie.

Totuși, exact în același an, Elisabeta a II-a și regretatul ei soț, Prințul Philip, sărbătoreau 65 de ani de la căsătorie și probabil că acesta a fost și motivul pentru care fostul președinte a fost confuz și a gafat.

Tot momentul, ce putea deveni hilar, a fost salvat, din fericire de către translatorul, care cunoștea foarte bine subiectul. Astfel, la urechile Prințului Charles a ajuns, în limba engleză, urarea:

„Felicitări pentru ceremonia dedicată Jubileului de Diamant al Majestății Sale, Elisabeta a II-a”.

Prințul Charles promova documentarul lui Charlie Ottley

Când a venit în România, în anul 2012, Prințul Charles a promovat documentarul „Wild Carpathia”, realizat de către Charlie Ottley. Ottley a fost extrem de impresionat de țara noastră și a luat decizia de a se muta aici.

Klaus Iohannis, scrisoare pentru Regina Elisabeta

Anula cesta, britanicii au sărbătorit, din nou, însă de data aceasta , Jubileul de Platină al Reginei Elisabeta a II-a care marchează 70 de ani de domnie pe tronul Marii Britanii. Cu ocazia aceasta, președintele țării i-a transmis o scrisoare:

„Cu prilejul aniversării Zilei Oficiale de Naștere și a celebrării Jubileului de Platină, am deosebita onoare de a transmite Majestății Voastre, în numele poporului român și al meu personal, cele mai calde felicitări, alături de urări de pace și prosperitate pentru Familia Regală și poporul britanic”, se arată în scrisoarea lui Klaus Iohannis, potrivit unui comunicat al Administrației Prezidențiale.

„În urmă cu 3 ani, Carmen și Klaus Iohannis au fost prezenți la o recepție găzduită de regina Elisabeta a II-la Palatul Buckingham, pentru șefii de stat și de guvern care participau atunci la summit-ul NATO. Evenimentul a avut loc în decembrie 2019”, relatează „Click!”

 

 

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: