Redactia.ro
Home » Sport » Fostul președinte de la Barcelona a fost arestat pentru corupție

Fostul președinte de la Barcelona a fost arestat pentru corupție

Josep Maria Bartomeu arestat, Barcelona, Leo Messi

Josep Maria Bartomeu care a deținut funcția de președinte al clubului Barcelona a fost arestat. Acesta a fost reținut împreună cu alte persoane pentru acte de corupție.

Alături de Josep Maria Bartomeu au mai fost reținuți Oscar Grau, CEO-ul grupării catalane, și Roman Gomez Ponti, consilierul juridic al echipei. Cei trei au fost arestați în această dimineață, în dosarul BarcaGate, potrivit celor de la Mundo Deportivo. Jurnaliștii susțin că polițiștii au interogat foarte multe persoane, care nu au avut voie să părăsească incinta stadionului. Cei trei ar fi acuzați că în urmă cu un an au semnat un contract pentru o campanile digitală pentru a apăra imaginea consiliului de administrație a lui FC Barcelona. În plus, campania respectivă era menită să denigreze foști președinți ai clubului precum Victor Font, Juan Laporta, dar și fotbaliști ca Leo Messi, Gerard Pique sau Xavi Hernandez.

Câți bani ar fi plătit Bartomeu

Pentru a susține această campanie, Josep Maria Bartomeu ar fi plătit un milion de euro firmei I3Ventures din conturile clubului. Scopul președintelui Barcelonei, era de a denigra posibile persoane care puteau candida împotriva sa la alegerile pentru un nou mandat, dar și a persoanelor care îi susțineau pe aceștia. Scandalul a ieșit la suprafață în februarie 2020. Leo Messi l-a deranjat pe președintele Barcelonei pentru că nu a semnat un nou contract, în timp ce Pique a fost vizat în urma proiectului său de revigorare a Cupei Davis. Atunci Bartomeu, a negat acuzaţiile. Totuși opt membrii ai clubului au făcut o plângere oficială poliţiei, iar ancheta se desfășoară de câteva luni. Josep Maria Bartomeu (57 de ani) și-a dat demisia din funcția de președinte pe 27 octombrie, după un mandat început în ianuarie 2014. Acesta a preluat șefia clubului după Sandro Rosell. Și acesta a fost arestat. A avut un mandat cu 13 trofee.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: